Seat-chef: Vi tester 335 hestes Leon Cupra R

Seat tester firehjulstræk i heftig Cupra R med ABT-udstødning og 20″hjul, fortæller marktingchefen selv

Reklameblok:Med 306 hestekræfter i den nuværende Leon Cupra R er Seat tilsyneladende ved at nå grænsen for, hvor meget effekt der kan presses gennem de styrende forhjul. Alligevel er fabrikken ikke færdige med at finde hestekræfter i den 2-liters turbo-benziner.

Den kendsgerning kan meget vel snart betyde, at spanierne tager VAG-koncernens firehjulstræk i brug. Noget kunne i hvert fald tyde på det.

I et interview med Auto Express løfter mærkets marktingschef – Wayne Griffiths – nemlig sløret for, at han i øjeblikket selv testkører en prototype af stationcar’en ST med firehjulstræk og 335 hestekræfter. Bilen skulle også være udstyret med et ABT-udstødningssystem og 20″ aluminums-hjul.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Med netop syvtrins DSG-gear og firehjulstræk behøver Leon Cupra R da heller ingen yderligere tilpasninger, før den er klar til gaden.

Den hurtigste Cupra ST har 290 hestekræfter – allerede fra næste år bliver det måske til en god del flere under hjelmen

Allerede nu betyder det, at flere internationale medier spekulerer vildt i, at Seat dog ikke lader bilen være en enlig prøveklud.

Vwvortex.com mener, at muligheden i markedet er for gode til, at Seat tør lade den passere. Seat synes, at tænke det samme.

For til Auto Express fortæller den britiske marktingschef, at reaktionerne på bilen har været så postive, at den nye – meget heftige – Cupra R kan rulle ud til forhandlernes showroom engang i 2018.

Reklameblok:

Sker det, vil det udvidet Cupra-program formentlig erstatte FR og FR Sport-udgaverne.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk