Robert solgte 16 år gammel Renault – nu skylder han staten 325.000 kr.

I 2013 solgte Robert Hansen en 16 år gammel Renault. I dag skylder han 325.000 kr. på grund af bilen. Sagen om bilen har nu fået helt generelle konsekvenser.

I 2013 solgte Robert Hansen fra Fredericia en 16 år gammel Renault Megane. I august i år – ni år senere – blev han trukket i fogedretten på grund af selv samme bil. Her blev den 37-årige førtidspensionist afkrævet at hoste op med svimlende 325.000 kr.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Beløbet mener forsikringsselskabernes garantifond DFIM (Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring), at Robert Hansen skylder. Det skriver TV Syd.

Alt sammen fordi han ikke afmeldte et uforsikret køretøj i Motorregisteret. Helt konkret har DFIM kunnet sende Robert Hansen – og andre danskere i lignende situationer – dagbøder på 250 kr. i tre et halvt år.

Har aldrig hørt om kravet
Problemet er bare, siger Robert Hansen, at han aldrig har hørt noget til disse bøder, før han blev trukket i fogedretten.

Reklameblok:– Jeg hørte aldrig fra dem, før det var for sent. Det var længe siden, jeg solgte bilen, så jeg kan ikke finde slutsedlen.

LÆS OGSÅ: “Glemte” en nummerplade – nu skylder Kim en kvart million kroner

Og det kan køberen heller ikke. I det hele taget er bilen skrottet. Den findes ikke mere. Og selvom køberen vil sværge på det under strafansvar, er det ikke nok for DFIM. Heller ikke selvom Robert Hansen fik tvangsafmeldt bilen, da han i 2021 blev opmærksom på DFIM’s krav.

Reklameblok:

– Det er komplet vanvittigt. Det kan godt være, at jeg har dummet mig, det har jeg jo nok. Men min eneste forbrydelse er, at jeg ikke kan finde en slutseddel fra 2013, efter jeg solgte en nærmest værdiløs bil, siger Robert Hansen.

Ikke første gang
TV Syd har tidligere beskrevet, hvordan Kim Nielsen fra Haderslev var endt i en gældsspiral hos DFIM. Her drejede det sig om en glemt nummerplade på en 44 år gammel Yamaha-motorcykel.

Efter mediet gik ind i sagen, valgte DFIM at eftergivet kravet mod Kim Nielsen. Men Robert Hansens sag skal altså gå hele vejen til Højesteret.  Først onsdag i sidste uge valgte DFIM at reagere på den massive kritik af deres sagsbehandling.

– Vi har nu skrevet til transportministeren, og orienteret om at vi ønsker at nedskrive samtlige verserende sager, som ikke omfatter erhvervsdrivende, til 25.000 kroner. Det gælder også den konkrete sag, siger Maria Clausen, som er direktør i DFIM, til mediet.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk