Reklame:

Rasmus står med kæmpe-regning for en død Fiesta – Ford i Danmark vil IKKE hjælpe

Ford Fiesta-ejeren Rasmus N. mener, at Ford bør tage ansvar, når en tandrem – der skal holde i 10 år – har ødelagt en motor efter 8 år. Det mener Ford ikke.

Rasmus N. har det på skrift. Ford siger selv, at tandremmen i hans Ford Fiesta 1.0 EcoBoost først skal skiftes efter 10 år eller 240.000 kilometer. Hvad der nu lige kommer først.

Der er bare lige det, at tandremmen i Fiestaen er gået sig en tur og har taget motoren med. Det skriver Rasmus N. selv til Ekstra Bladets Nationen!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ford vil nemlig ikke hjælpe Rasmus N. med noget kulance.

– Synes, det er for ringe, hvis de ikke vil stå på mål for det, de lover, skriver han til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Kommune forbyder alt parkering: “Vi gør det ikke, fordi vi kan”

Ford i Danmark har dog et lidt andet syn på sagen, lyder forklaringen til avisen. Det er nemlig slet ikke nogen garanti for, at tandremmen holder i 10 år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det er bare et anbefalet service-interval, siger Ford. Importøren kan i øvrigt ikke se, at Rasmus’ Fiesta har været forbi et autoriseret Ford-værksted.

Ford er ikke de eneste
På den anden side hævder Ford at kunne se, at bilen flere gange har kørt flere kilometer over sit service-interval. Derfor er der ikke noget, der hedder hverken garanti (den bortfalder i øvrigt efter 2 år, red) eller kulance.

Tilbage står Rasmus N. med en regning på en ny motor. Noget der ifølge ham koster mellem 50.000 og 60.000 kr.

Reklameblok:


Det der med garanti på biler kan i det hele taget udvikle sig til noget af et tovtrækkeri. Toyota har eksempelvis lige bøjet sig i en anden sag, hvor mærket i første omgang nægtede erstatte motoren i en næsten spritny bil – læs mere om den sag her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?