Reklame:

Østrig: “Alle nye diesel-og benzinbiler skal forbydes”

Selvom det lykkedes Tyskland at bremse vedtagelsen, ser Østrig ingen grund til at tillade nye benzin- og dieselbiler efter 2035.

Tidligere i denne måned lykkedes det Tyskland at få bremset et forbud mod nye diesel- og benzinbiler inden for EU’s grænser i 2035. Men det får nu ikke Østrigs klimaminister Leonore Gewessler til at vakle.

LÆS OGSÅ: Bilimportørerne langer ud efter bilister: “Ret ind og køb en elbil”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Hun og den østrigske regering mener stadig, at det er rigtigt at forbyde alle nye diesel-og benzinbiler i 2035. Og det ser klimaministeren ingen grund til at ændre, bare fordi Tyskland har en anden holdning. Det skriver Automotive News.

Ingen grund til ændring
– Sammen med størstedelen af de andre EU-medlemslande er vi nået til enighed om kun at tillade 100 procent co2-frie biler. Det ser jeg ingen grund til at ændre, siger ministeren.

Der er dog antydningen af uro i Østrig. Så sent som i sidste uge sagde landets kansler Karl Nehammer, at han vil modsætte sig et forbud mod nye benzin-og dieselbiler, hvis emnet tages op af andre af EU-landenes ledere.

Det kan kansleren dog ikke, mener en talsmand fra den østrigske regeringen ifølge Automotive News. Beslutningen ligger alene hos klimaministeriet, og her har den siddende minister – Leonore Gewessler – allerede tilsluttet sig EU’s planlagte forbud.

Reklameblok:
De øverste ledere af EU’s 27 medlemslande skal mødes i denne uge. Men spørgsmålet om benzin- og diesel-forbud er ikke på mødets dagsorden.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?