Annonce:

Ny undersøgelse: “Elbiler er kun miljøvenlige, hvis man kører langt”

En ny undersøgelse peger på, at bilister, der køber elbiler, faktisk øger deres co2-aftryk. Medmindre de da kører rigtig langt.

Besøg vores annoncør:

Medmindre man kører rigtig langt, er der ingen grund til at købe en elbil. I hvert fald ikke hvis, det er for miljøets skyld, den enkelte bilist skifter ‘brændstof’.

Det konkluderer en ny undersøgelse fra det amerikanske prestige-universitet Harvard University.

Helt konkret har undersøgelsen set på forholdet mellem co2-aftryk elbilen efterlader kontra benzin- og dieselbilernes ditto.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og her er der altså ikke så meget at rafle om. For at elbilen skal være bedre for miljøet, kræver det, at ejerne tilbagelægger en god del kilometer.

LÆS OGSÅ: Ford stopper salget af populære dansker-model

Det skriver avisen The Harvard Gazette.

Det er den universitetsstuderende Lucas Woodly, der er kommet frem til kilometerne, en elbil skal køre for at give mening. Miljømæssigt set. Det har han brugt de sidste næsten 3 år på at finde ud af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Forklaringen er da også lige til. Når elbiler bygges, sviner de mere. Men når de kører på vejene, er det lige omvendt. I hvert fald i forhold til fossilbiler.

– I USA vil den typiske elbil skulle køre et sted mellem 45.000 og 109.000 kilometer, før den er en fordel for miljøet.

– Men i mange husstande sælger man bilen, før det kilometertal er nået, siger den Harvard-studerende.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– Hvis du kører meget, vil du nok være udmærket tjent med en elbil. Men hvis du på den anden side sjældent kører bil, og bilen oftest holder i garagen, vil du være bedre tjent med en benzinbil.

Undersøgelsen, som Lucas Woodly står bag, peger også på, at den amerikanske regering rammer forkert, når man giver skatterabatter til folk der køber elbil.

Elbilen er nemlig så dyr, at det ofte er de bilister med mest solide økonomier, der investerer i elbiler, skriver The Harvard Gazette.

En hurtig Google-søgning viser, at danskerne ikke tænker meget anderledes end amerikanerne. I hvert fald ikke når det kommer til antal kilometer i en brugt bil, og hvornår det her ‘er bedst at sælge’.

Eksempelvis påpegedes Bilbasens Jan Lang i et interview sidste år, at ‘der er en generel psykologisk grænse for hver 100.000 kilometer’.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler