Annonce:

Ny klimalov rammer danske bilister ekstremt hårdt

Loven, der måske allerede torsdag bliver stemt igennem i Folketinget, møder nu massiv kritik.

Besøg vores annoncør:

En ny klimalov, der måske bliver stemt igennem allerede på torsdag, møder nu massiv kritik. Loven vil ifølge Finans.dk hæve benzinprisen med 1,09 kr. literen.

Mens diesel bliver endnu dyrere, fordi der venter en stigning på 1,17 kr. literen. Og det bekymrer især brancheorganisationen SMVdanmark, der repræsenterer mere end 20.000 små og mellemstore virksomheder herhjemme.

Det fortæller brancheorganisationen selv til Finans.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den øgede pris på brændstof vil nemlig ikke bare lægge bilisternes økonomi yderligere til last. Den vil også skævvride samfundet i en grad, der går udover arbejdsmarkedet i provinsen.

LÆS OGSÅ: Københavns kommune vil ramme bilister med nyt våben

– Vi er bekymrede for, at man går for hurtigt frem. Det her vil gøre det endnu sværere for erhvervsdrivende i de små byer at rekruttere de medarbejdere, der er brug for, siger Kasper Munk Rasmussen, der er chefkonsulent i SMVdanmark, til mediet.

Bliver den nye klimalov vedtaget, venter der bilisterne en ekstraregning på 4,7 milliarder kroner på grund af nye EU-regler om CO2-kvoter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og selvom notater viser, at loven godt kan udskydes til tidligst 2031, er det ikke noget, regeringen med klimaminister Lars Aagard (M) i spidsen er interesseret i. Bilisterne skal tilsyneladende betale en opfundet regning. Uanset om det så bliver ekstremt dyrt for dem eller ej.

Og dyrt bliver det at være bilist på de danske veje de kommende år. Alt fra brændstofafgifter til de periodiske ejerafgifter stiger nemlig allerede fra nyt år.

Alene de periodiske afgifter skruede et flertal markant på i december 2020, da den seneste aftale om bilafgifter blev forhandlet på plads. Læs om de vanvittige stigninger her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler