Annonce:

Ny klimalov rammer danske bilister ekstremt hårdt

Loven, der måske allerede torsdag bliver stemt igennem i Folketinget, møder nu massiv kritik.

En ny klimalov, der måske bliver stemt igennem allerede på torsdag, møder nu massiv kritik. Loven vil ifølge Finans.dk hæve benzinprisen med 1,09 kr. literen.

Mens diesel bliver endnu dyrere, fordi der venter en stigning på 1,17 kr. literen. Og det bekymrer især brancheorganisationen SMVdanmark, der repræsenterer mere end 20.000 små og mellemstore virksomheder herhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det fortæller brancheorganisationen selv til Finans.

Den øgede pris på brændstof vil nemlig ikke bare lægge bilisternes økonomi yderligere til last. Den vil også skævvride samfundet i en grad, der går udover arbejdsmarkedet i provinsen.

LÆS OGSÅ: Københavns kommune vil ramme bilister med nyt våben

– Vi er bekymrede for, at man går for hurtigt frem. Det her vil gøre det endnu sværere for erhvervsdrivende i de små byer at rekruttere de medarbejdere, der er brug for, siger Kasper Munk Rasmussen, der er chefkonsulent i SMVdanmark, til mediet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Bliver den nye klimalov vedtaget, venter der bilisterne en ekstraregning på 4,7 milliarder kroner på grund af nye EU-regler om CO2-kvoter.

Og selvom notater viser, at loven godt kan udskydes til tidligst 2031, er det ikke noget, regeringen med klimaminister Lars Aagard (M) i spidsen er interesseret i. Bilisterne skal tilsyneladende betale en opfundet regning. Uanset om det så bliver ekstremt dyrt for dem eller ej.

Og dyrt bliver det at være bilist på de danske veje de kommende år. Alt fra brændstofafgifter til de periodiske ejerafgifter stiger nemlig allerede fra nyt år.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Alene de periodiske afgifter skruede et flertal markant på i december 2020, da den seneste aftale om bilafgifter blev forhandlet på plads. Læs om de vanvittige stigninger her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler