Reklame:

Nu stiger Tesla-aktien voldsomt – men ikke på grund af bilerne

Det er hverken prisnedsættelser eller en ny model, der på det seneste har sendt Tesla-aktien i vejret. Men på papiret går det godt.

Hvis der er noget, der går op og ned, er det aktier. I øjeblikket går det mest op. I hvert fald for folk med Tesla-aktier.

Årsagen er dog hverken præsentationen af ny bil eller rabatter på de gamle. Derimod ligger svaret i Teslas nye supercomputer Dojo.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Noget som den amerikanske storbank Morgan Stanly mener vil give Tesla ‘en asymmetrisk fordel’ på markedet.

Det skriver Finans.

Af samme grund hævede banken mandag sin anbefaling af Tesla-aktien. Banken tror på, at bilmærket kan hæve sin værdi på aktiemarkedet med svimlende 500 milliarder dollar.

LÆS OGSÅ: Bilforhandler kendt fra Facebook tvang sine kunder at skrive under på ulovlig kontrakt

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I forvejen havde Tesla en markedsværdi på 800 milliarder dollar. Der er da også pænt med muskler i den nye supercomputer. Dojo er allerede udråbt som ‘en af verdens vildeste af sin slags’.

Tesla bruger bl.a. computeren til at behandle videodata fra millioner af mærkets modeller. På den måde bliver Dojo med tiden i stand til at forudse trafikale situationer og lære rigtige menneskers kørselsmønstre.

Det skal forbedre den kunstige intelligens, som Teslas biler allerede benytter sig af. Især i situationer, hvor menneskelige fejl opstår.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?