Reklame:

Fra i morgen kører den første el-ambulance i Danmark

Helt konkret har Falck indsat den første strøm-drevne Mercedes som ambulance i hovedstaden. 

Tirsdag sender Falck den første ambulance, der kører på strøm, ud på vejene i hovedstaden. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Formålet med den eldrevne Mercedes er at teste forholdsvis ny og uprøvet teknologi.

LÆS OGSÅ: Politiet lå på lur: Vanvittigt hurtig 26-årig mister bilen i 50-zone

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Af samme grund arbejder Falck sammen med Region Hovedstaden i håbet om at kunne dele erfaringer med den strøm-drevne ambulance. Først tur er der også allerede planlagt. Bilen kører fra Falcks hovedkontor i Sydhavnen på februars sidste dag præcis kl.10.30.

Erfaringerne fra el-ambulancen skal være med til at forme og modne teknologien, så der indhentes viden om, hvordan el-ambulancer fremadrettet kan blive en del af ambulancedriften. Det er forventningen, at de første el-ambulancer indsættes i den almindelige ambulancedrift om 3 til 4 år.

Den nye Mercedes e-Vito skal bidrage til, at redningenskoncernens mål om at nedbringe sit co2-aftryk med 50 procent frem mod 2030.

Ambulancen, der ligner alle redningskøretøjer, er dog en smule mindre end sine dieseldrevne modstykker. Det, siger Falck, skyldes, at elbilen er tungere. Ved at bruge en mindre bil er det håbet, at man ikke skal lade så ofte, skriver redningskoncernen.

Reklameblok:
Den nye el-ambulance, som sættes i drift i Region Hovedstaden, er en Mercedes Benz e-Vito Tourer L3

  • Bruttovægt: 3.500 kg
  • Maks. hastighed: 160 km/t
  • Rækkevidde: 233 km på en opladning
  • Nyttelast: 930 kg
  • Batterikapacitet: 60 kWh
  • Hurtig opladning: 35 min fra 10 pct. til 80 pct.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?