Annonce:

Nu fortryder Ford igen plan om elbiler

Tilbage i september sidste år trak Ford stikket på planerne om en fabrik udelukkende til produktionen af elbil-batterier. Og nu trædes der yderligere på bremsen.

Besøg vores annoncør:

Ford er ikke helt så begejstret for elbiler, som mærket har været. I hvert træder ledelsen endnu engang på bremsen.

Tilbage i september sidste år indstillede mærket planerne om en fabrik, der udelukkende skal bruges til produktionen af batterier til elbiler.

Og i marts 2023 er det en større, elektrisk SUV mærket nu vil forsinke udviklingen af. Pengene skal ganske enkelt bruges andre steder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Bloomberg.

LÆS OGSÅ: Tyskland forbyder populære bildæk til oktober

Helt konkret vil Ford nu i stedet kaste penge i udviklingen af billigere elbiler. Mærkets forhåbning er, at man kan sende en mindre elbil til en pris omkring 25.000 dollar på markedet. Det svarer til 170.000 danske kroner.

En pris vi også kan regne med her i Danmark, fordi en politisk beslutning på Christiansborg sidste år forlængede den afgiftsfrihed, mange elbiler i dag nyder godt af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvornår Ford har tænkt sig, at sådan en elbil skal se dagens lys, melder historien ikke noget om.

Men ifølge Bloomberg skifter Ford spor af en eneste grund. Produktionen skal give sorte tal på bundlinjen allerede det første.

Det kommer dog fra et bilmærke som også i år regner med at tabe milliarder af dollar på elbiler. Faktisk er tabene så massive, at Ford allerede tilbage i oktober sidste år besluttede at skære ned i produktionen.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

LÆS OGSÅ: Far har købt sin døende søn en Mustang – nu hjælper Ford

– Fortællingen, om at markedet for elbiler er gået i stå, har taget over. Markedet vokser. Det går bare ikke så hurtigt, som vi forventede, sagde Ford økonomidirektør John Lawler i et interview til Automotive News.

Ikke desto mindre kom det i oktober sidste år også frem, at Ford taber 36.000 dollar på hver eneste elbil, mærket bygger. Det svarer til 254.000 danske kroner.

På den anden side har den administerende direktør hos Ford, Jim Farley, også sagt, at han står i spidsen for et bilmærke, ‘der vil blive ved med at bygge en sportsvogn med V8-motor’.

– Vi har altid været her med Mustangen. Vi har Ecoboost-motoren og vi har den nye Dark Horse (med V8-motor, red.). Og vi bliver ved med at investere i den.

– Selv hvis vi bliver de eneste på planten som bygger en V8-motoriseret sportsvogn til en overkommelig pris, siger Jim Farley.

Læs flere nyheder fra og om Ford lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler