Annonce:

Nu dropper Toyota også flere benzinbiler

Modeller som Corolla, Camry, Corolla Cross og RAV4 kan nu ikke længere fås som rene benzinbiler. I hvert fald ikke hos Toyota i Australien.

Australierne er nu langt hen ad vejen underlagt det samme modelprogram som danskerne. I hvert fald når det gælder Toyota.

Importøren ‘down under’ har nemlig valgt at pille de rene benzinudgaver af biler som Corolla, Camry, Corolla Cross og RAV4 ud af programmet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Modellerne kan australierne stadig købe. Men nu er det ‘hybrid only’. Det skriver det australske site CarSales.

Det hele på et marked, hvor den dieseldrevne Ford Ranger stadig er den bil, der sælger absolut bedst blandt australierne. Toyota er dog klar til at forsvare beslutningen.

LÆS OGSÅ: Fiats elbiler sælger så dårligt at de bygges om til hybrider

Ifølge japanerne skyldes skiftet, der betyder et farvel til i alt ni rent benzindrevne modeller, at man tilpasser sig markedet. Mærket forudser, at hybrider sammen med rene elbiler vil sidde på mere end halvdelen af markedet for nye biler i Australien allerede næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Når det så er sagt, freder Toyota dele af sit eget modelprogram. Hos performance-afdelingen Gazoo Racing giver man nemlig ikke meget for elbiler. I det hele taget vil chefen ikke bygge elektriske sportsvogne.

Derfor rører Toyota heller ikke ved modeller som GR Corolla, Supra og GR86. De biler kører videre uden nogen form for hybridhjælp. Meget tyder dog på, at især Supra synger på sidste vers. Læs mere om det her.

Selvom Toyota nu bøjer sig for hybriderne, betyder det ikke, at mærket er klar til at gå meget længere end det. For nylig kom det frem, at japanerne sammen med Subaru og Mazda vil smide milliarder af kroner i udviklingen af forbrændingsmotoren.

Mazda satser endda på wankelmotoren, der ellers kun lige har gjort comeback som rækkevidde-forlænger i den lille elbil MX-30. En sportsvogn kan også være på vej. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler