Annonce:

Medie: Hyundai bygger brintbil med 765 hestekræfter

Det er historien, der nægter at dø. Nu skriver sydkoreanske medier, at Hyundai alligevel vil bygge en produktionsklar udgave af konceptbilen N Vision 74 i 2026.

Det er tale om en brintbil og et koncept, der bare nægter at dø. Eller rettere sagt, rygterne om den nægter at lægge sig.

Og trods flere benægtelser – og en vis tøven – fra Hyundais side, mener sydkoreanske medier nu alligevel, at den er god nok.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det vilde koncept N Vision 74, der blev præsenteret i 2022, bliver nu alligevel til noget. Det er avisen Economic Daily, der beretter, at Hyundai er klar til at bygge 200 eksemplarer af brintbilen med superbilsformerne.

Og ikke bare det. Hyundai udvikler bilen med inspiration fra deres første bil i 1974 – deraf navnet – Pony Coupé. Den nye brintbil bliver en coupé med mågevingedøre, lyder det.

LÆS OGSÅ: Haas indrømmer at være skyld i kæmpe Kevin Magnussen-fejl

Konceptet som Hyundai viste frem for offentligheden for 2 år siden, havde og har ‘kun’ 671 hestekræfter. Men det sydkoreanske mærke har angiveligt fundet over 100 ekstra hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Derfor vil den bil, Hyundai sætter i gang i en meget begrænset produktion af, kunne køre fra 0 til 100 km/t på 3 sekunder rent.

Hvad skal det sydkoreanske bilmærke så bruge en gadegodkendt superbil til andet end blær? Endnu mere blær selvfølgelig. Og fremfor alt håneretten.

Det forlyder nemlig, at Hyundai går benhårdt efter at slå banerekorden for gadegodkendte biler i serieproduktion på intet mindre end Nürburgring.

Lige nu sidder Mercedes på omgangsrekorden i Eifelbjergene. Banen, der også er kendt som ‘det grønne helvede’, kan nemlig køres rundt i en Mercedes-AMG One på bare 6 minutter og 35 sekunder.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Ifølge den sydkoreanske avis ville den nye Hyundai kunne give fuld gas rundt på den 20,8 kilometer lange bane i to omgange, før der ikke er mere brint at komme efter i tanken.

Noget andet er prisen. Economic Daily skriver, at Hyundai vil have 500 millioner sydkoreanske won for hver bil. Den halve milliard won svarer til 2,5 millioner danske kroner. Produktionen stopper i øvrigt igen i 2028.

Til sammenligning koster en AMG One, der findes flere af i Danmark, mindst 20 millioner kroner. Produktionen begyndte i august 2022, der skal bygges 275 biler, og AMG er ikke færdig endnu.

At der skal bygges 275 AMG One, betyder dog ikke, at så mange biler nogensinde kommer på gaden. Mindst én af bilerne er allerede totalskadet i en mystisk brand. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Medie: Hyundai bygger brintbil med 765 hestekræfter
Credit: Hyundai

Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler