Lovede at sætte bøder ned til 25.000 kr. – men nu kan det blive meget DYRERE

Foto: presse-fotos.dk

Et nyt loft på 25.000 kr. i dagbøder til visse køretøjs-ejere gælder bestemt ikke alle, lyder det nu.

Glemmer du at afmelde dit køretøj, når du opsiger forsikringen, falder hammeren. Og det med det samme. 250 kr. om dagen skal der afleveres i bøde til staten. Selve opkrævningen står forsikringsfonden DFIM for.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: “Glemte” en nummerplade – nu skylder Kim en kvart million kroner

Efter en række tilfælde af mildest talt kritisabel sagsbehandling, som TV Syd har afdækket, lovede DFIM dog at lave om på sin praksis. Man ville indføre en beløbsgrænse på 25.000 kr.

Men nu viser det sig, at den grænse kun gælder gamle sager. I alle nye sager, som fonden skal tage sig af, kan ejere af uforsikrede køretøjer stadig ende med regninger på op til 60.000 kr. Altså mere end det dobbelte af det loft DFIM i første omgang talte om.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Vækker kritik på Christiansborg
Hos DFIM har man nemlig ikke meget tiltro til de køretøjs-ejere, som man dagligt sender regninger.

– Vi kan aldrig være sikre på, at det er bevidst, hvis en borger slet ikke reagerer på henvendelser. Men vi kan sikre en proces, der betyder, at vi bruger flere kanaler for at få borgeren i tale, skriver DFIM-direktør Maria Clausen i en mail til TV Syd.

Direktøren afviser at stille op til et egentlig interview. På Christiansborg vækker den nye praksis da heller ikke ligefrem begrejstring. Både DF og SF har således bedt Transportminister Thomas Danielsen (V) forholde sig til problemstilling, hvor DFIM blandt andet sendt flere køretøjs-ejere regninger på flere hundredetusinde kroner.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk