Annonce:

Lille bil er et hit – alligevel skal den aflives

Der er ikke noget at gøre. I hvert fald ikke i Europa, hvor Subaru BRZ og Toyota GR86 snart er fortid.

Besøg vores annoncør:

Folkeligt pres fik Toyota til at ændre navnet på den lille sportsvogn GR 86 til GR86. Fik du den? Japanerne slettede et mellemrum.

Men når det kommer til modellens skæbne, er der ikke meget at gøre. Toyota/Subaru lægger nemlig modellen i graven. Og det allerede til sommer. Desværre.

Det er dog kun noget, europæerne må leve med. For på de øvrige markeder kan den lille japaner uden problemer køre videre. Og det både som Subaru og Toyota.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Sidstnævntes danske importør har allerede forklaret, hvorfor europæerne snart må vinke farvel til bilen. Man ønsker simpelthen ikke udvikle på den. Det er med andre ord for dyrt.

LÆS OGSÅ: Bilister kan være blevet snydt af svindel-benzin i årevis

I hvert fald vil Toyota ikke ofre de penge, der skal til, for at GR86/BRZ kan sælges i Europa efter juli 2024. Det hænger sammen med en række nye sikkerhedssystemer, som alle nye biler snart skal være udstyret med.

Og selvom GR86 altså ikke er en spritny model, gælder det også eksisterende modeller. Helt konkret mener Toyota ikke, at det er økonomisk forsvarligt at udstyre den lille sportsvogn med vejskilteassistent-systemer. Og det er altså lige om lidt et ufravigeligt krav.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men hvor Toyota giver op, fortsætter konkurrenterne. Ifølge Motor1 har Mazda ingen planer om at bruge de nye sikkerhedskrav fra EU som undskyldning for at pille den lille MX-5 ud af modelprogrammet.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler