Annonce:

Kun ét eksemplar af den ultimative RS 6 kommer til Danmark

Der skal bygges 660 eksemplarer af Audi RS 6 GT. Men kun én finder vejen til Danmark. Og køberen har allerede meldt sig.

Om det er den sidste RS 6 nogensinde, ved kun Audi. Men vi ved, hvordan bilen – der blev vist som konceptet GTO i 2020, blev til.

For det vil Audi nemlig gerne fortælle.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Idéen til Audi RS 6 Avant GT stammer fra lærlingeprojektet RS 6 GTO concept fra 2020. 12 lærlinge, der bl.a. var i lære som karrosseri- og automekaniker, autolakerer og værktøjsmekaniker, arbejdede på projektet i 6 måneder med støtte fra Audi Design.

De fandt frem for alt inspiration i racerbilen Audi 90 quattro IMSA GTO fra 1989. Det skriver den danske Audi-importør i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Er forbudt i Danmark – nu kan den slags biler få comeback

Audi 90 quattro IMSA GTO havde – eller skulle man sige har – 720 hestekræfter fra en bare 2,2-liters rækkefemmer med turbo. Audi RS 6 Avant GT har en smule mere. Både når det kommer til antallet af cylindre og hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Den almindelige RS 6 Avant nøjes med 600 hestekræfter og 800 Nm fra en 4-liters V8-motor. GT-udgaven har 630 hestekræfter og 850 Nm. Hvilket faktisk ikke gør den mere potent end Performance-udgaven.

Dog har Audi gjort GT’eren 0,1 sekund hurtigere fra 0 til 100 km/t, så den disciplin nu er overstået på 3,3 sekunder. Tophastigheden er 305 km/t. Præcis ligesom Performance-udgaven.

Foto: PR

Annonce:

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler