Annonce:

Kun ét eksemplar af den ultimative RS 6 kommer til Danmark

Der skal bygges 660 eksemplarer af Audi RS 6 GT. Men kun én finder vejen til Danmark. Og køberen har allerede meldt sig.

Besøg vores annoncør:

Om det er den sidste RS 6 nogensinde, ved kun Audi. Men vi ved, hvordan bilen – der blev vist som konceptet GTO i 2020, blev til.

For det vil Audi nemlig gerne fortælle.

Idéen til Audi RS 6 Avant GT stammer fra lærlingeprojektet RS 6 GTO concept fra 2020. 12 lærlinge, der bl.a. var i lære som karrosseri- og automekaniker, autolakerer og værktøjsmekaniker, arbejdede på projektet i 6 måneder med støtte fra Audi Design.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

De fandt frem for alt inspiration i racerbilen Audi 90 quattro IMSA GTO fra 1989. Det skriver den danske Audi-importør i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Er forbudt i Danmark – nu kan den slags biler få comeback

Audi 90 quattro IMSA GTO havde – eller skulle man sige har – 720 hestekræfter fra en bare 2,2-liters rækkefemmer med turbo. Audi RS 6 Avant GT har en smule mere. Både når det kommer til antallet af cylindre og hestekræfter.

Den almindelige RS 6 Avant nøjes med 600 hestekræfter og 800 Nm fra en 4-liters V8-motor. GT-udgaven har 630 hestekræfter og 850 Nm. Hvilket faktisk ikke gør den mere potent end Performance-udgaven.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Dog har Audi gjort GT’eren 0,1 sekund hurtigere fra 0 til 100 km/t, så den disciplin nu er overstået på 3,3 sekunder. Tophastigheden er 305 km/t. Præcis ligesom Performance-udgaven.

Foto: PR
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler