Reklame:

Jysk bilforhandler skal i fængsel – tilstod svindel med stjålne biler

Den konkursramte bilforhandler Kenneth Falke Theil blev tirsdag idømt 3 år ubetinget fængsel for fusk med stjålne biler for mindst 61 mio kr.

Ved Retten i Esbjerg tilstod den jyske bilforhandler Kenneth Falke Theil tirsdag en hel række forhold af meget omfattende svindel med stjålne biler.

Politiet mente sågar, at han selv havde stjålet bilerne i blandt andet Sverige, Belgien, Tyskland og Danmark.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Gennem flere år hævdede Kenneth Falke Theil ellers hårdnakket sin uskyld. Men tirsdag kom kortene altså alligevel på bordet. Det skriver Jydskevestkysten.

–  For at komme videre, så er jeg nødt til at gøre rent bord og lukke en dør, jeg burde have lukket for længe siden, læste Kenneth Falke Theil op fra en erklæring i retten, skriver avisen.

LÆS OGSÅ: Skidestiv kørelærer anholdt – var fuld under køretime

Herefter uddybede Kenneth Falke Theil, hvordan via kontakter i det tjetjenske kriminelle miljø fik stjålet bilerne og leveret dem i Danmark. Herhjemme blev bilerne udstyret med falske stelnumre og solgt videre til blandt andet leasingselskaber.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det fik Kenneth Falke Theil bl.a. en lyssky synsmands hjælp til, kom det frem i retten. Bilforhandleren indrømmede også, at han havde solgt fiktive biler. Altså biler som slet ikke fandtes i virkeligheden.

Disse blev, forklarede bilforhandleren, solgt videre til folk, der skyldte ham penge. Bilerne blev siden ‘sendt videre’ til leasingselskaber.

Kenneth Falke Theil, der for alvor kom i mediernes søgelys, da han i 2019 stod bag en auktion over 41 specialbiler, er i forvejen dømt for besiddelse af våben og euforiserende stoffer.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?