Annonce:

Hyundai NEXO er elbilen du aldrig skal lade op

Hyundai præsenterede helt tilbage i 2013 verdens første masseproducerede brintbil, ix35 Fuel Cell, og modellen sidder i dag på omkring 80 procent af det danske marked for brintbiler. Nu er Hyundai klar med næste generation af brintbil, der har en rækkevidde på op til 666 km på en tankfuld brint Den hedder NEXO og er opkaldt efter Nexø på Bornholm. Priserne begynder ved 599.995 kr.

Inspirationen til navnet NEXO er hentet i det bornholmske ’Bright Green Island’-projekt, der via energimæssig nytænkning handler om, at gøre Bornholm et bæredygtigt og CO2-neutralt øsamfund i 2025, fortæller Annegrethe Skovby, pressechef hos Hyundai Danmark og fortsætter:

NEXO er udviklet til at producere sin egen strøm og kører udelukkende på brint. Brint fremstilles ved at spalte vand i brint og ilt. Når brinten igen blandes med ilt fra luften, løber processen baglæns, og der dannes vand og strøm. Vandet ledes ud af bilens udstødningsrør, og strømmen sendes direkte til elmotoren. Så enkel er en brintbil, slutter Annegrethe Skovby og tilføjer, at brint er et ’missing’ link i forhold til at udnytte vindenergi fuldt ud.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Stærk komfort
Hyundai NEXO er udstyret med den nyeste teknologi, og brændselscellen er mindsket i størrelse og øget i effektivitet. Samtidig er der indbygget et batteri, så bilen fungerer som en hybridbil. Et filter renser luften, når den kører, hvilket bidrager til at forbedre luftkvaliteten i stærkt trafikerede byområder. Rækkevidden er op til 666 km på en tankfuld brint, og en optankning tager blot 3-5 minutter.

Kabinen oser af luksus og komfort, der fx understreges af sæder betrukket i kunstlæder og den flydende midterkonsol. Her styrer man alt fra klimaanlæg og radio til navigation. De fire døre åbner op til en indbydende kabine med god plads både foran og bagved, ligesom bagagerummet med sine 461 liter både er stort og regulært. Dørhåndtagene kører automatisk ud, når man nærmer sig bilen med nøglen.

NEXO er lydløs og opleves på ingen måder tung eller langsom – tværtimod. NEXO accelererer fra 0-100 km/t på imponerende 9,5 sek. og har en topfart på 179 km/t.

Yderst avanceret
Hyundai NEXO kommer i to udstyrsvarianter; Trend og Premium, som begge er spækket med udstyr, også når det gælder sikkerhedsudstyr. Da NEXO, som den første brintbil nogensinde, blev crashtestet og gennemgået af den europæiske uafhængige biltestorganisation Euro NCAP, opnåede den topkarakter – de maksimale fem stjerner. Allerede i Trend-udgaven er der f.eks. automatisk nødbremse der både kan genkende biler, fodgængere og cyklister, vognbaneassistent, træthedsregistrering, Lane Following Assist, Supervision Cluster med 7” LCD farveskærm, trådløs opladning, bakkamera, Bluetooth, adaptiv fartpilot, bakspejl med automatisk nedblædning, Blind Spot Detection, 2-zonet klimaanlæg, Bi-funktion LED-forlygter, elbagklap, varme i forsæder samt rat, ventilation ved 2. sæderække. Yderligere er der Remote Smart Parking Assist, der automatisk manøvrerer bilen ind på en p-plads. Processen starter, når chaufføren sætter gearvælgeren i ’P’, stiger ud af bilen og bruger nøglen til fremad- eller bagudgående bevægelser. NEXO Trend starter ved 599.995 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Vælger man topudgaven, Premium, er der skruet yderligere op for udstyrsniveauet. Udover det allerede nævnte udstyr byder Premium bl.a. også på soltag, 19” alu-fælge, tagrælinger, ventilerede forsæder, der giver optimal komfort ved hjælp af to separate ventilationsenheder i hvert sæde, bagsæder med varme, KRELL-lydsystem med 8 højtalere, som er garanti for en stærk lydoplevelse. Priserne begynder ved 629.995 kr.

Brinttankstation i Danmark
Adskillige aktører er i færd med at etablere et landsdækkende netværk af brinttankstationer –  dækkende alle de større byer på tværs af landet. I Danmark findes der på nuværende tidspunkt otte brinttankstationer; Aalborg, Køge, Gladsaxe, København Sydhavnen, Korsør, Aarhus, Kolding samt Esbjerg – og snart også i Herning. I løbet af de kommende år forventes yderligere stationer. I Danmark sælges brint til samme pris som benzin per kørt kilometer.

Som på alle andre Hyundai-personbiler leveres NEXO med Hyundai’s 5 års garanti uden kilometerbegrænsning. Dertil 8 års garanti på batteri eller 200.000 km.

Mere på www.hyundai.dk

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Hyundai Nexo Hyundai Nexo


Annonce:

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler