Annonce:

Hver anden solgte bil kører nu på el: Direktøren er glad

Hver anden nye bil i maj 2024 var en elbil, og det glæder direktøren for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig.

Maj 2024 markerede en milepæl for det danske bilmarked, da halvdelen af alle nye biler, der blev solgt, var elbiler. Elbilsalget har vist en betydelig vækst og fremgang.

I maj blev der registreret 14.572 nye biler, hvilket repræsenterer en stigning på 4 procent i forhold til maj 2023. Denne opadgående tendens betyder, at bilsalget indtil videre i 2024 næsten er på niveau med sidste år.

Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører, udtaler: “Vi kan se, at danskerne lige nu har stor appetit på nye biler, for der var igen i maj måned fart på bilsalget. Det er positivt, at 2024 kan holde trit med 2023, og vi spår, at 2024 bliver et godt bilår.”

Antallet af nye elbiler i maj steg med 63 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Der blev registreret 7.241 elbiler, hvilket svarer til 50 procent af de nyregistrerede biler.

LÆS OGSÅ: Fiats elbiler sælger så dårligt, at de bygges om til hybrider

Dette er en markant stigning på 17,9 procentpoint fra maj 2023 og et skridt i retning af en grønnere bilpark i Danmark.

Mads Rørvig understreger vigtigheden af de rette politiske forudsætninger for at fremme elbilernes udbredelse: “Elbilerne fylder markant mere i bilsalget, og den grønne omstilling af bilparken er i fuld gang. Samtidig må det ikke blive en sovepude – for omstillingen til elbiler kræver de rigtige politiske forudsætninger. Blandt andet er det helt afgørende for elbilernes indtog, at afgifterne holdes i ro.”

Her er en oversigt over de ti mest solgte bilmodeller i maj 2024:

MærkeModelAntal
VolkswagenID.4702
TeslaModel Y576
VolvoEX30559
AudiQ4 e-tron542
TeslaModel 3487
AudiQ2307
VolkswagenID.3296
Mercedes-BenzEQA283
AudiA4278
ToyotabZ4X266

De Danske Bilimportører udsender hver måned en pressemeddelelse om bilsalget i Danmark baseret på data fra bilstatistik.dk.


Bemærk: Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra en virksomhed i den danske bilbranche og er derfor ikke skrevet af Boosted-redaktionen. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende virksomhed.

Annonce:


Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler