Annonce:

Her sender staten konfiskerede biler til Ukraine

Det vælter ind med biler, faktisk kan staten ikke nå at sælge bilerne, før politiet kommer med flere.

Det er bestemt ikke kun i Danmark, at politiet har muligheden for at tage bilerne fra trafikkens værste individer. Sådan har det også været i Letland siden sidste år. I hvert fald når det kommer til spritkørsel.

Loven betyder, at det lettiske politi kan tage biler fra bilister som bliver snuppet med en alkoholpromille tre gange højere end det tilladte. Noget der nu kommer Ukraine til gode. Før letternes tilføjelse til færdselsloven opkøbte NGO’en Twitter Convoy biler i landet for at sende dem videre til Ukraine efter Ruslands invasion. Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er allerede blevet til 1.200 biler. Men nu er der langt flere på vej. Letlands politikere har nemlig føjet en paragraf til den nye lov, der gør det muligt for staten at donere de konfiskerede biler til NGO’er som Twitter Convoy, der efterfølgende sender bilerne videre til Ukraine.

Det vælter ind med biler
I denne uge blev de første syv konfiskerede personbiler sendt afsted på lastbiler.  Og der er mange flere på vej. Letlands regering har nemlig lovet NGO’en op mod 24 konfiskerede biler om ugen.

Det kan umiddelbart lyde som mange, men Letland er et af de europæiske lande der slås mest med spritbilist. Alene sidste år blev 3.500 biler konfiskeret fra spritbilister.

– Ingen havde forventet, at så mange mennesker ville køre spritkørsel. Myndighederne kan ikke at sælge dem i det tempo, som folk drikker. Det var derfor jeg kom på ideen om at sende dem til Ukraine, siger NGO-grundlæggeren Reinis Poznaks til nyhedsbureauet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bilerne vil i Ukraine blive brugt af landets forsvar og hospitalsvæsen.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler