Her sender staten konfiskerede biler til Ukraine

Foto: Julian Hochgesang

Det vælter ind med biler, faktisk kan staten ikke nå at sælge bilerne, før politiet kommer med flere.

Det er bestemt ikke kun i Danmark, at politiet har muligheden for at tage bilerne fra trafikkens værste individer. Sådan har det også været i Letland siden sidste år. I hvert fald når det kommer til spritkørsel.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Loven betyder, at det lettiske politi kan tage biler fra bilister som bliver snuppet med en alkoholpromille tre gange højere end det tilladte. Noget der nu kommer Ukraine til gode. Før letternes tilføjelse til færdselsloven opkøbte NGO’en Twitter Convoy biler i landet for at sende dem videre til Ukraine efter Ruslands invasion. Det skriver Reuters.

Det er allerede blevet til 1.200 biler. Men nu er der langt flere på vej. Letlands politikere har nemlig føjet en paragraf til den nye lov, der gør det muligt for staten at donere de konfiskerede biler til NGO’er som Twitter Convoy, der efterfølgende sender bilerne videre til Ukraine.

Det vælter ind med biler
I denne uge blev de første syv konfiskerede personbiler sendt afsted på lastbiler.  Og der er mange flere på vej. Letlands regering har nemlig lovet NGO’en op mod 24 konfiskerede biler om ugen.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Det kan umiddelbart lyde som mange, men Letland er et af de europæiske lande der slås mest med spritbilist. Alene sidste år blev 3.500 biler konfiskeret fra spritbilister.

– Ingen havde forventet, at så mange mennesker ville køre spritkørsel. Myndighederne kan ikke at sælge dem i det tempo, som folk drikker. Det var derfor jeg kom på ideen om at sende dem til Ukraine, siger NGO-grundlæggeren Reinis Poznaks til nyhedsbureauet.

Bilerne vil i Ukraine blive brugt af landets forsvar og hospitalsvæsen.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk