Her må Ford ikke bygge en fabrik – “Vi frygter kommunisterne”

Foto: Ford Motor Company

Ford har fået et bestemt nej til at bygge en fabrik i Virginia. Det ville ellers skabe 2.500 job i den fattigste del af den amerikanske stat, siger mærket.

Virginias guvernør hedder Glenn Youngkin, og han har ikke meget tilovers for Ford. I hvert fald har politikeren sagt, at mærket kan stikke deres planer om at bygge en fabrik i staten ‘derop hvor solen ikke skinner’. Det skriver Jalopnik i denne uge.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Grunden til guvernøren afvisning er, skriver mediet, at Ford vil bygge elbiler på fabrikken. Og batterierne i de biler skal leveres af Ford kinesiske samarbejdspartner Contemporary Amperex Technology. Og kinesere vil guvernøren meget gerne undgå at se på i staten.

Faktisk har Glenn Youngkin direkte sagt, at han frygter, at kommunismen kommer til Virginia, hvis Ford bygger en fabrik i staten med kineserne på sidelinjen.

– Vi anerkender, at Ford er et ikonisk, amerikansk bilmærke. Men for os står det klart, at Fords forslag om en fabrik blot vil være en trædesten for det kinesiske kommunistparti. Det vil kunne skade Virginia økonomiske sikkerhed, siger en talsmand for guvernøren om beslutningen.

Reklameblok: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk