Annonce:

Forslag: Cyklister skal forbydes at køre over 20 km/t – “Nogle steder går det for stærkt”

Fartbegrænsninger på cykelstien kan måske blive til virkelighed. Nogle steder går det simpelthen for stærkt, mener Hans Andersen fra København.

Besøg vores annoncør:

Det vrimler med cyklister i København, og spørger man Hans Andersen, der bor i hovedstaden, er der måske en idé, at også de følger en fastsat fartgrænse.

Altså udover den der i forvejen siger, at cyklister skal følge den generelle fartgrænse, på steder hvor de må færdes i trafikken.

Til TV2 Kosmopol – det tidligere TV2 Lorry – stiller Hans Andersen af samme grund spørgsmålet, om ikke cyklist skal tvinges til en maksimal hastighed på 20 km/t. I hvert fald i myldretiden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er især de hurtigere el- og ladcykler, Hans Andersen er bekymret. De kan meget nemt ramme børn, ældre og andre sårbare i trafikken.

LÆS OGSÅ: Bilist solgte totalskadet Tesla som skrot – nu logger bilen på hans Spotify i Ukraine

Kenneth Øhrberg Krag, der er formand for Cyklistforbundet, mener, at det er godt med fokus på emnet. Men en hastighedsgrænse er ikke løsningen, lyder det.

Det vil nemlig betyde, at cyklister ville blive tvunget til at køre rundt med speedometer, siger formanden. Han mener i stedet, at visse cyklister bør kunne skifte vejbane.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På den måde vil de hurtigste el- og ladcykler kunne blande sig med den øvrige trafik. Sker det vil cyklisterne, som kun har rugbrødsmotoren til hjælp, ikke været generet af de hurtigere cykler.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler