Reklame:

Forslag: Cyklister skal forbydes at køre over 20 km/t – “Nogle steder går det for stærkt”

Fartbegrænsninger på cykelstien kan måske blive til virkelighed. Nogle steder går det simpelthen for stærkt, mener Hans Andersen fra København.

Det vrimler med cyklister i København, og spørger man Hans Andersen, der bor i hovedstaden, er der måske en idé, at også de følger en fastsat fartgrænse.

Altså udover den der i forvejen siger, at cyklister skal følge den generelle fartgrænse, på steder hvor de må færdes i trafikken.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Til TV2 Kosmopol – det tidligere TV2 Lorry – stiller Hans Andersen af samme grund spørgsmålet, om ikke cyklist skal tvinges til en maksimal hastighed på 20 km/t. I hvert fald i myldretiden.

Det er især de hurtigere el- og ladcykler, Hans Andersen er bekymret. De kan meget nemt ramme børn, ældre og andre sårbare i trafikken.

LÆS OGSÅ: Bilist solgte totalskadet Tesla som skrot – nu logger bilen på hans Spotify i Ukraine

Kenneth Øhrberg Krag, der er formand for Cyklistforbundet, mener, at det er godt med fokus på emnet. Men en hastighedsgrænse er ikke løsningen, lyder det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det vil nemlig betyde, at cyklister ville blive tvunget til at køre rundt med speedometer, siger formanden. Han mener i stedet, at visse cyklister bør kunne skifte vejbane.

På den måde vil de hurtigste el- og ladcykler kunne blande sig med den øvrige trafik. Sker det vil cyklisterne, som kun har rugbrødsmotoren til hjælp, ikke været generet af de hurtigere cykler.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?