Reklame:

Formel 1-hold smider Toyota ud efter 12 år

Det har godt nok taget dem 12 år. Men nu er Formel 1-holdet ikke længere afhængig af Toyota. Derfor har McLaren smidt japanerne ud. 

Det er efterhånden ved at være længe siden, at Toyota brugte milliarder af kroner hvert år på at køre med i Formel 1.

Men helt ude af motorsportens fineste klasse har japanerne ikke været. De sidste 12 år har Toyotas performance-afdeling, Gazoo Racing, nemlig lejet sin vindtunnel og testfaciliteter ud til McLarens Formel 1.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men også det er slut nu. Langt om længe har McLaren, som har hjemme i den engelske by Woking, nemlig fået bygget deres egen vindtunnel.

Toyota begyndte at leje vindtunellen, der ligger i Køln, Tyskland, ud til McLaren i 2011. To år efter at japanerne selv forlod Formel 1.

LÆS OGSÅ: Politikere vil alligevel IKKE forbyde hastigheder over 30 km/t i Odense

– Toyotas vindtunnel og faciliteter har spillet en afgørende rolle i udviklingen af McLarens biler i løbet af de sidste 12 år, siger McLaren-teamchef Andrea Stella til Motorsport.com.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– De biler, vi har udviklet i disse faciliteter, har vundet 14 grandprixer og opnået 29 andre podier mellem 2011 og 2013.Vi har etableret et godt samarbejde mellem McLaren-teamet og stedets personale.”

– Nu hvor vi bevæger os mod at sætte vores egen vindtunnel i drift, som vil give betydelige gevinster og stemmer overens med den nye struktur, der bygges i teamet, vil vi gerne anerkende det arbejde, der er blevet udført i TGR-E vindtunnelen. Det har været medvirkende til udviklingen af bilerne før i tiden.

 

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?