Annonce:

Formel 1-hold smider Toyota ud efter 12 år

Det har godt nok taget dem 12 år. Men nu er Formel 1-holdet ikke længere afhængig af Toyota. Derfor har McLaren smidt japanerne ud. 

Besøg vores annoncør:

Det er efterhånden ved at være længe siden, at Toyota brugte milliarder af kroner hvert år på at køre med i Formel 1.

Men helt ude af motorsportens fineste klasse har japanerne ikke været. De sidste 12 år har Toyotas performance-afdeling, Gazoo Racing, nemlig lejet sin vindtunnel og testfaciliteter ud til McLarens Formel 1.

Men også det er slut nu. Langt om længe har McLaren, som har hjemme i den engelske by Woking, nemlig fået bygget deres egen vindtunnel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Toyota begyndte at leje vindtunellen, der ligger i Køln, Tyskland, ud til McLaren i 2011. To år efter at japanerne selv forlod Formel 1.

LÆS OGSÅ: Politikere vil alligevel IKKE forbyde hastigheder over 30 km/t i Odense

– Toyotas vindtunnel og faciliteter har spillet en afgørende rolle i udviklingen af McLarens biler i løbet af de sidste 12 år, siger McLaren-teamchef Andrea Stella til Motorsport.com.

– De biler, vi har udviklet i disse faciliteter, har vundet 14 grandprixer og opnået 29 andre podier mellem 2011 og 2013.Vi har etableret et godt samarbejde mellem McLaren-teamet og stedets personale.”

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Nu hvor vi bevæger os mod at sætte vores egen vindtunnel i drift, som vil give betydelige gevinster og stemmer overens med den nye struktur, der bygges i teamet, vil vi gerne anerkende det arbejde, der er blevet udført i TGR-E vindtunnelen. Det har været medvirkende til udviklingen af bilerne før i tiden.

 

 

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler