Formel 1-boss afslører: “Jeg ville ha’ tilbudt Schumacher et sæde”

Foto: Andy Hone / LAT Images

Mick Schumacher fik sparket ud af Haas-garagen i slutningen af 2022-sæsonen, men den unge tysker kunne godt være kørt videre.

Da Mick Schumacher fik sparket ud af Haas-garagen hen mod slutningen af 2022, var det ikke et farvel til den sporten, som hans far har vundet 7 gange. Men det blev heller ikke til et fast sæde.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: VIDEO: Par fanget i rallybils forlygter – “De gjorde det på live-TV”

Alligevel kunne Mick Schumacher, der er endt som Mercedes’ reservekører, godt være kørt videre mod Kevin Magnussen og Co. i 2023-sæsonen. Det afslører Alpha Tauris øverste chef Franz Tost nu i et interview med tyske RTL.

Sådan blev det dog ikke, og i stedet fik hollænderen Nyck de Vries sædet hos det italienske hold. Men holdets østrigske teamchef fortæller nu, at han længe var varm på Schumacher. Faktisk begyndte Tost allerede i sommeren sidste år, da Pierre Gasly indledte samtaler med Alpine, at kigge seriøst i Schumachers retning.

Reklameblok:Men af politiske årsager – Red Bulls Helmurt Marko ville angiveligt hellere se de Vries i Alpha Tauri-sædet – gik det ikke, som Tost havde håbet. Der går allerede nu rygter om, at hollænderen køres i stilling til erstatte Sergio Perez i 2024. Hvis altså alt flasker sig efter Red Bulls smag hos ‘juinor-holdet’.

Franz Tost tror da heller ikke, at Mick Schumacher er færdig i Formel 1. Tværtimod kan rolle som testkører hos Mercedes være det helt rette træk, mener østrigeren.

– Mick er en talentfuld kører, og han har afgjort, hvad der skal til for at få succes i Formel 1.

Reklameblok:

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk