Annonce:

Folk gider ikke disse elbiler, viser undersøgelse

Det skal være ‘billigt’, lade hurtigt og kunne køre omkring 560 kilometer mellem opladningerne, før folk gider sætte sig ud i en elbil, viser ny undersøgelse.

Besøg vores annoncør:

Hvad er bilisterne egentlig villige til at betale for en elbil, hvor ‘langsomt må det gå ved ladestanderen og hvor meget rækkevidde skal der være på et fuldt batteri?

Det er en række mulige elbil-ejere blevet spurgt om i en ny undersøgelse. Og deres svar er – måske ikke så overraskende – at elbiler helst ikke må koste for meget.

Smertegrænsen er 50.000 dollars. Det svarer til 345.000 kroner. Men, siger bilisterne, prisen skal helst være derunder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det konkluderer analysefirmaet BCG i en ny undersøgelse.

LÆS OGSÅ: Sådan snyder værksteder bilisterne, siger mekaniker

Prisen er dog ikke det eneste, der er afgørende for måske kommende elbil-ejere. Bilerne skal også kunne lade på højst 20 minutter og kunne køre omkring 560 kilometer på den samme opladning.

Og det er der faktisk kun én bil, der kommer tættest på at kunne tilbyde. I hvert fald i USA. Her bliver det lige nu ikke bedre end Hyundai Ioniq 6.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Herhjemme kan Hyundai Ioniq 6 dog også følge med. Altså på prisen. Den koreanske elbil begynder fra 335.000 kroner.

Men BCG vurderer også, at bilmærkerne får svært ved at opfylde især ét af bilisternes krav. Nemlig det om ladetid. Er bilisterne derimod villige til at vente fem minutter længere, vil det teknologisk set være meget nemmere, lyder det.

De 25 minutters ventetid er dog stadig markant langsommere end tiden, det tager at fylde en benzin- eller dieselbil helt op. Så medmindre man har god tid og tålmodighed, venter den perfekte elbil ikke lige rundt om hjørnet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Tidligere på måneden konkluderede en anden undersøgelse dog, at bilfabrikkerne allerede i 2027 – altså om mindre end 3 år – måske vil være i stand til at bygge elbiler, der er billigere end fossilbilerne. Læs mere om det her.

Alt imens bakker flere og flere bilmærker ud af ellers ambitiøse mål om kun at bygge elbiler. Mercedes har bl.a. sagt, at det vil tage år endnu, før elbilen er konkurrencedygtig.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler