Reklame:

Flertal af bilister er ikke i tvivl – “Cyklister blæser på loven, så de er svære at overhale”

Cyklister, der kører ved siden af hinanden, skal trække ind på én linje, så snart der kommer en bil bagfra. Alligevel siger 56 procent af bilister, at de oplever det modsatte.

Med en ny kampagne vil Rådet for Sikker Trafik forsøge at afmontere spændingerne mellem cyklister og bilister, når disse møder hinanden på landevejene.

Der bliver nemlig kæmpet om pladsen. Og det helt unødigt. Der er nemlig helt fastlagte regler for den slags.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Cyklister, der cykler ved siden af hinanden, skal trække ind i én linje, så snart en bil nærmer sig. Til gengæld opfordres bilister til at sætte farten ned og eventuelt vente med en overhaling, til der er tid og ordentlig plads.

– Vi hører ofte om episoder, hvor cyklister og bilister er kommet op at skændes på landevejene. Mange glemmer, at de selv både er cyklist og bilist med jævne mellemrum. Det skal vi blive bedre til at huske.

LÆS OGSÅ: Christian får ikke 25 år gamle veteranbiler – borgerforslag falder til jorden

For hvis vi alle sammen prøver at vise ekstra hensyn og lader være med at tillægge den anden dårlige motiver, så kan vi sammen gøre landevejen tryggere, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Den nye kampagne ‘Giv plads til hinanden’ er udarbejdet af Rådet for Sikker Trafik og sætter fokus på, hvordan cyklister og bilister tager hensyn til hinanden på landevej.

Kampagnen ligger i forlængelse af Vejdirektoratets kampagne ‘Vi deler vejen’, som på udvalgte vejstrækninger gør cyklister og bilister opmærksomme på, hvordan de tager hensyn til hinanden.

Fakta
I en undersøgelse foretaget af Epinion for Rådet for Sikker Trafik i 2023, svarer bilister og cyklister på, hvordan de oplever situationen på landevejen.

Reklameblok:


Cyklisterne fik følgende spørgsmål:
Har du inden for det seneste år på en landevej uden cykelsti oplevet, at en bil bagfra passerede dig så tæt på, at du var ved at miste kontrollen over cyklen? (n: 1.056)

  • Ja, en eller flere gange: 23 %
  • Nej: 70 %
  • Ved ikke: 7 %

I samme undersøgelse fik bilisterne følgende spørgsmål:
Har du som bilist indenfor det seneste år på en landevej uden cykelsti oplevet, at det var svært at overhale to eller flere cyklister, fordi de kørte ved siden af hinanden? (n: 2.176)

  • Ja, en eller flere gange: 56 %
  • Nej: 36 %
  • Ved ikke: 8 %

 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?