Reklame:

Flere kommuner siger nu nej – vil ikke forbyde biler i byerne

Mens flere af landets største byer helst vil forbyde bilister og deres biler, siger flere kommuner nej til idéen.

I København skal bilister på sigt forbydes at køre over 40 kilometer i timen, og i Odense skal det være 20 km/t.

Flere af landets største byer arbejder også på helt at forbyde fossilbiler. I første omgang i enkelte, såkaldte ‘nulemmissons-zoner’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men flere kommuner sætter nu foden ned. Både i Vejle, på Frederiksberg og i Roskilde vil man ikke forbyde bilerne at køre rundt.

– Vi skal have respekt for, at der er nogle mennesker, der har brug for en bil – også en benzin- eller dieselbil. Vi kan jo ikke bare sige, at de skal smutte ud af Frederiksberg fra den ene dag til den anden, siger Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) til TV2 Kosmopol.

LÆS OGSÅ: Cyklistforbund foreslår: “Bilister skal have fartbøder så snart de kører 1 km/t for stærkt”

Frederiksberg er dog en af de kommuner, der med et forbud rettet mod netop biler senest har gjort det meget sværere at være bilist. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I Esbjerg kalder man det en praktisk umulighed at stoppe fossilbilerne ved kommunegrænsen. Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) siger, at det, der sker i København i øjeblikket, er symbolpolitik.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?