Reklame:

Flere bilmærke i krise – nu overvejer cheferne at sælge det hele

Historiens største strejke blandt ansatte på bilfabrikker drøner derudaf i USA, og nu begynder bilmærkerne at kunne mærke det på økonomien.

Ford og General Motors er ikke de eneste, der er presset af ansatte der strejker for at få mere i løn.

Hos verdens ellers fjerdestørste bilkoncern, Stellantis, begynder de økonomiske konsekvenser af konflikten også at kunne mærkes.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Faktisk er Stellantis, som bl.a Jeep, Dodge, Alfa Romeo, Fiat, Opel, Citröen og Peugeot hører rundt, nu så presset, at koncernens øverste ledelse overvejer flere drastiske skridt for at redde økonomien.

Ikke bare trækker Stellantis sig fra næste års udgave af verdens største messe for forbruger-elektronik. The Detroit News skriver, at cheferne nu overveje at sætte koncernens nordamerikanske hovedkontor i Michigan til salg.

LÆS OGSÅ: Ferrari forsøgte at sagsøge bilforhandler i 24 år gammel Ford

Stedet er dog bare ét af i alt 17 ejendomme, som Stellantis ser på muligheden for at komme af med, hvis økonomien kræver det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Stedet i Auburn Hills, Michigan, var – før Stellantis opstod i 2021 – Chryslers hovedkvarter. Det 204 hektar store kompleks ligger stadig på 1000 Chrysler Drive.

Som det er i dag, er Stellantis den nordamerikanske bilindustris største arbejdsgiver. Og hvis mærket forsvinder fra Auburn Hills vil det kunne mærkes.

Byens borgmester Kevin McDaniel har dog allerede forsøgt at lægge historien ned. Ifølge borgmesteren har byens spidser ikke hørt noget ‘der indikerer at Stellantis er på vej”.

Reklameblok:


Fra Stellantis side bekræfter chefen for det nordamerikanske marked Mark Stewart i en erklæring til pressen dog, at forslaget er på bordet i forhandlingerne med de ansattes fagforening United Auto Workers.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?