Annonce:

Flere bilmærke i krise – nu overvejer cheferne at sælge det hele

Historiens største strejke blandt ansatte på bilfabrikker drøner derudaf i USA, og nu begynder bilmærkerne at kunne mærke det på økonomien.

Besøg vores annoncør:

Ford og General Motors er ikke de eneste, der er presset af ansatte der strejker for at få mere i løn.

Hos verdens ellers fjerdestørste bilkoncern, Stellantis, begynder de økonomiske konsekvenser af konflikten også at kunne mærkes.

Faktisk er Stellantis, som bl.a Jeep, Dodge, Alfa Romeo, Fiat, Opel, Citröen og Peugeot hører rundt, nu så presset, at koncernens øverste ledelse overvejer flere drastiske skridt for at redde økonomien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ikke bare trækker Stellantis sig fra næste års udgave af verdens største messe for forbruger-elektronik. The Detroit News skriver, at cheferne nu overveje at sætte koncernens nordamerikanske hovedkontor i Michigan til salg.

LÆS OGSÅ: Ferrari forsøgte at sagsøge bilforhandler i 24 år gammel Ford

Stedet er dog bare ét af i alt 17 ejendomme, som Stellantis ser på muligheden for at komme af med, hvis økonomien kræver det.

Stedet i Auburn Hills, Michigan, var – før Stellantis opstod i 2021 – Chryslers hovedkvarter. Det 204 hektar store kompleks ligger stadig på 1000 Chrysler Drive.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Som det er i dag, er Stellantis den nordamerikanske bilindustris største arbejdsgiver. Og hvis mærket forsvinder fra Auburn Hills vil det kunne mærkes.

Byens borgmester Kevin McDaniel har dog allerede forsøgt at lægge historien ned. Ifølge borgmesteren har byens spidser ikke hørt noget ‘der indikerer at Stellantis er på vej”.

Fra Stellantis side bekræfter chefen for det nordamerikanske marked Mark Stewart i en erklæring til pressen dog, at forslaget er på bordet i forhandlingerne med de ansattes fagforening United Auto Workers.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler