Annonce:

Får 1 milliard kr. i bøde for at snyde med 6 millioner biler

GM-koncernen, der tæller bilmærker som Chevrolet og Cadillac, har i årevis løjet om emissionerne fra næsten 6 millioner biler. Det koster 1 milliard kr.

Besøg vores annoncør:

GM-koncernen har hovedrollen i en ny emissionsskandale. Bilkoncernen har nemlig i årevis løjet om udledningen fra 5,9 millioner biler.

Det skriver flere medier – bl.a. andet CBS News.

I alt er 5,9 millioner biler omfattet i sagen. Bilerne siges at have haft mere end ti procent højere kuldioxidudledning, end General Motors har oplyst til myndighederne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

General Motors mener dog ikke, at koncernen har gjort noget forkert. Tværtimod mener koncernen, at samtlige biler, som koncernen dog bevidst har snydt med, overholder alle ‘gældende krav’.

LÆS OGSÅ: Gælder fra i dag – her er kravene til alle nye biler

Alligevel har amerikanerne valgt at acceptere bøden. Noget man mener er “den bedste foranstaltning til hurtigt at løse problemet med regeringen i denne sag”.

General Motors er blot den seneste i en række bilkoncerner, der har måttet punge ud for at snyde sig uden om miljøkrav. Så sent som i år er det kommet frem, at både Volkswagen og BMW stadig snyder med udledningen fra dieselbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Også i Japan er den gal. Her overvejer myndighederne, om man skal trække godkendelserne af en række af Toyotas dieselmotorer tilbage. Læs mere om hvorfor her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler