Annonce:

EU får skylden for at endnu bilmærke dropper manuelt gear

Herhjemme bortfalder et særligt krav til folk, der tog kørekort i bil med automatgear, i midten af året. Og nu skubber Volkswagen på udviklingen.

Vi ved det ikke. Men meget tyder på det. I hvert fald bliver der længere og længere mellem nye biler med manuelt gear.

Og måske eksisterer de en dag slet ikke længere. I hvert fald kan den kommende Volkswagen Golf Mk. 8.5 GTI slet ikke fås med manuelt gear.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Dødsdommen over nye biler med tre pedaler har længe været skrevet på væggen. Men nu bliver den altså tydeligere.

Allerede tilbage i august sidste år, da Volkswagen præsenterede specialudgaven 380 GTI, sagde tyskerne, at den endnu heftigere Golf R kun vil kunne fås med manuelt gear ét år mere.

LÆS OGSÅ: 1 ud af 3 bilister fatter ikke simpel regel – koster 1.000 kr. i bøde

Og nu ved vi altså, at det er helt udelukket med manuelt gear i den kommende GTI også. Skylden skyder Volkswagen på de kommende emissionsregler for nye biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

For selvom Euro 7-bestemmelserne er blevet udvandet i forhold til det oprindelige forslag, gør de nye regler det markant sværere at have biler med manuelt gear i modelprogrammet.

Det siger VW’s udviklingschef Kai Grünitz i et interview med Automotive News.

– Da vi begyndte på udviklingen (af den faceliftede Golf, red.), var der ingen klare indikationer af, hvornår Euro 7 ville blive til noget.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

– Men på et eller andet tidspunkt, er du jo nødt til at gå i gang (med udviklingen, red.). Ellers når du ikke deadline, siger Grünitz til mediet.

At især de amerikanske bilister sidste år var vilde med nye Golf-modeller og manuelt gear, har heller ikke været nok til, at Volkswagen ville skifte mening.

Det var især Golf R-modellen med manuelt gear, der lokkede kunderne ind hos forhandlerne rundt om i USA. Hele 40 procent af dem gik også derfra med en bestilling på en ny Golf R med manuelt gear.

Annonce:

Herhjemme falder Volkswagen udmelding fint i hak med, at det myndighederne midt på året fjerner kravet om, at bilister, der tager kørekort i en skolevogn med automatgear, også kun må køre den biltype efterfølgende. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler