Annonce:

EU får skylden for at endnu bilmærke dropper manuelt gear

Herhjemme bortfalder et særligt krav til folk, der tog kørekort i bil med automatgear, i midten af året. Og nu skubber Volkswagen på udviklingen.

Besøg vores annoncør:

Vi ved det ikke. Men meget tyder på det. I hvert fald bliver der længere og længere mellem nye biler med manuelt gear.

Og måske eksisterer de en dag slet ikke længere. I hvert fald kan den kommende Volkswagen Golf Mk. 8.5 GTI slet ikke fås med manuelt gear.

Dødsdommen over nye biler med tre pedaler har længe været skrevet på væggen. Men nu bliver den altså tydeligere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Allerede tilbage i august sidste år, da Volkswagen præsenterede specialudgaven 380 GTI, sagde tyskerne, at den endnu heftigere Golf R kun vil kunne fås med manuelt gear ét år mere.

LÆS OGSÅ: 1 ud af 3 bilister fatter ikke simpel regel – koster 1.000 kr. i bøde

Og nu ved vi altså, at det er helt udelukket med manuelt gear i den kommende GTI også. Skylden skyder Volkswagen på de kommende emissionsregler for nye biler.

For selvom Euro 7-bestemmelserne er blevet udvandet i forhold til det oprindelige forslag, gør de nye regler det markant sværere at have biler med manuelt gear i modelprogrammet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det siger VW’s udviklingschef Kai Grünitz i et interview med Automotive News.

– Da vi begyndte på udviklingen (af den faceliftede Golf, red.), var der ingen klare indikationer af, hvornår Euro 7 ville blive til noget.

– Men på et eller andet tidspunkt, er du jo nødt til at gå i gang (med udviklingen, red.). Ellers når du ikke deadline, siger Grünitz til mediet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

At især de amerikanske bilister sidste år var vilde med nye Golf-modeller og manuelt gear, har heller ikke været nok til, at Volkswagen ville skifte mening.

Det var især Golf R-modellen med manuelt gear, der lokkede kunderne ind hos forhandlerne rundt om i USA. Hele 40 procent af dem gik også derfra med en bestilling på en ny Golf R med manuelt gear.

Herhjemme falder Volkswagen udmelding fint i hak med, at det myndighederne midt på året fjerner kravet om, at bilister, der tager kørekort i en skolevogn med automatgear, også kun må køre den biltype efterfølgende. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler