Annonce:

Endnu et bilfirma varsler kæmpe fyringsrunde

Efter et skuffende regnskab varsler den tyske virksomhed Webasto, som er en af de største underleverandører i bilindustrien, massive fyringer.

Et bilmærke er allerede gået konkurs, og det endda for anden gang. Hos gearkasseproducenten ZF skal man finde milliarder af euro for at overleve, og nu varsler Webasto også massefyringer.

Det skriver Automobilewoche.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er et skuffende regnskab for 2023, der nu får den store underleverandør, som blandt andet lever af at bygge oliefyr til biler, til at træde hårdt på bremsen.

Hvor mange ansatte, der nu mister jobbet, er uvist, men ifølge det tyske medie drejer det sig om fyringer i ‘tocifrede procenttal’.

LÆS OGSÅ: Politiet kan slippe med meget lille erstatning til biltunere

Webasto omsatte sidste år for 4,6 milliarder, men det er langt under forventningerne og i det store hele kun marginalt bedre end 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På verdensplan har Webasto hele 16.000 ansatte, og det er altså en god del af dem, der nu inden længe skal se sig om efter nyt arbejde.

Det samme er tilfældet hos det lille tyske bilmærke E.Go. Her er man nu for anden gang på bare fire år gået konkurs. Det samme er en anden underleverandør, der leverer interiør til en lang række bilmærker herunder Mercedes, BMW og Tesla.

Også hos Fisker er der krise. Faktisk er krisen nu så alvorlig, at bilmærket med danske Henrik Fisker overvejer at lade sig gå konkurs. Onsdag fik den melding aktien til at styrtdykke med 47 procent. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien her.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler