Annonce:

Elbiler får ikke mere end 30 procent af markedet, siger Toyota-chef

Det bliver ikke elbilen, der sådan for alvor kører med sejren. I hvert fald ikke, når det kommer til drivmiddel, mener Toyotas bestyrelsesformand.

Besøg vores annoncør:

Hos Toyota tror bestyrelsesformand Akio Toyoda ikke på, at elbiler kommer til at udgøre mere end 30 procent af det globale marked.

Resten – altså 70 procent af bilisterne – vil køre rundt i hybrider, brintbiler eller almindelige diesel- og benzinbiler.

Den tankegang, som Akio Toyoda nu giver udtryk for, er ikke ny hos Toyota. Tværtimod har japanerne længe holdt fast i, at elbiler ikke er den eneste løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Bloomberg.

LÆS OGSÅ: Josefine skylder 63.000 kroner for en glemt bil

Toyota kalder det for ‘multivejs-tilgangen’. Og den har de faktisk argumenteret for i årevis. Altså idéen om at bilisterne selv er og selv skal være i stand til at bestemme, hvilken form for drivmiddel der passer bedst til deres behov.

Toyota tror heller ikke på, at overgangen til elbiler vil ske så hurtigt, som flere af deres konkurrenter ellers forudsiger.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Kunderne – hverken regler eller politik – bør træffe den beslutning (i forhold til drivmidlet, red.), lyder det fra Akio Toyoda.

Manden, der står i spidsen for verdens største bilmærke, argumenterer desuden for, at en åben tilgang til flere teknologier i sidste ende vil vise sig at være den rigtige beslutning.

Tidligere har Gill Pratt, der er chef for Toyotas forskningsafdeling, sagt, at det giver langt mere mening for bilmærkerne at tilbyde kunderne flere forskellige muligheder. Herunder hybrider og brintbiler.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Omvendt mener Bloomberg med en fremskrivning af den nuværende udvikling på bilmarkedet, at 75 procent af bilister allerede i 2040 vil køre rundt i elbiler.

Herhjemme er vi da også forbi de 30 procent markedsandele til nye elbiler. Sidste år kørte 36 procent af alle nye biler med danske nummerplader på strøm.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler