Annonce:

Elbiler får ikke mere end 30 procent af markedet, siger Toyota-chef

Det bliver ikke elbilen, der sådan for alvor kører med sejren. I hvert fald ikke, når det kommer til drivmiddel, mener Toyotas bestyrelsesformand.

Hos Toyota tror bestyrelsesformand Akio Toyoda ikke på, at elbiler kommer til at udgøre mere end 30 procent af det globale marked.

Resten – altså 70 procent af bilisterne – vil køre rundt i hybrider, brintbiler eller almindelige diesel- og benzinbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Den tankegang, som Akio Toyoda nu giver udtryk for, er ikke ny hos Toyota. Tværtimod har japanerne længe holdt fast i, at elbiler ikke er den eneste løsning.

Det skriver Bloomberg.

LÆS OGSÅ: Josefine skylder 63.000 kroner for en glemt bil

Toyota kalder det for ‘multivejs-tilgangen’. Og den har de faktisk argumenteret for i årevis. Altså idéen om at bilisterne selv er og selv skal være i stand til at bestemme, hvilken form for drivmiddel der passer bedst til deres behov.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Toyota tror heller ikke på, at overgangen til elbiler vil ske så hurtigt, som flere af deres konkurrenter ellers forudsiger.

– Kunderne – hverken regler eller politik – bør træffe den beslutning (i forhold til drivmidlet, red.), lyder det fra Akio Toyoda.

Manden, der står i spidsen for verdens største bilmærke, argumenterer desuden for, at en åben tilgang til flere teknologier i sidste ende vil vise sig at være den rigtige beslutning.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Tidligere har Gill Pratt, der er chef for Toyotas forskningsafdeling, sagt, at det giver langt mere mening for bilmærkerne at tilbyde kunderne flere forskellige muligheder. Herunder hybrider og brintbiler.

Omvendt mener Bloomberg med en fremskrivning af den nuværende udvikling på bilmarkedet, at 75 procent af bilister allerede i 2040 vil køre rundt i elbiler.

Herhjemme er vi da også forbi de 30 procent markedsandele til nye elbiler. Sidste år kørte 36 procent af alle nye biler med danske nummerplader på strøm.

Annonce:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler