Elbil-ejere bliver ved at køre i denne fælde: “Jeg vidste det ikke”

Foto: Michael Fousert

Regler er regler. Også på boligforeningers parkeringspladser, og det skal især elbil-ejere nok lige vænne sig til.

Regler for parkering handler ikke kun om tidsrum og brændstof. Hos Lejerbo handler det også om vægt. Og reglerne er helt klare. Faktisk står reglerne skrevet på skilte rundt omkring.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

– I tidsrummet mellem kl.17.00 og 07.00 er parkering af køretøjer med en tilladt totalvægt over 2.500 kilo – eller som er længere end 4,6 meter – forbudt, står der.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Par fanget i rallybils forlygter – “De gjorde det på live-TV”

Den besked er det bare ikke lige alle bilister som lægger mærke til. Og så koster det et kontrolgebyr. Eller som det kaldes i folkemunde en p-afgift. 850 kr. løber dummebøden op i hver gang.

Reklameblok:Vil de overhovedet ‘den grønne omstilling’?
Alligevel er der nogle bilister, som klager over det. Ekstra Bladets Nationen! har skrevet om elbil-ejerne Thomas E. og Gitta A. De så begge i den situation, at de har fået en p-afgift, fordi deres biler er for tunge.

Til avisen har de to elbil-ejere klaget deres nød med det forsvar, at de før bøden ikke har været klar over bilernes vægt. Gitte A. spørger i Ekstra Bladet, om Lejerbo overhovedet fremmer den grønne fremstilling med deres parkeringsregler.

For havde det, som hun skriver, ‘været i København skulle jeg end ikke betale, fordi elbilen er at foretrække.

Reklameblok:

Gitte A. fik i sidste ende p-afgiften annulleret. Men Thomas E. skal stadig betale.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk