Denne Ferrari F40 har 1.000 hestekræfter – nu er den solgt for VANVITTIG beløb

Verdens nok vildeste Ferrari F40 har netop været på auktion i USA, hvor den blev solgt for en svimlende sum penge.

Egentlig har vi skrevet om denne Ferrari F40. For den er langt fra, som den slags er flest. Og det siger faktisk ikke så lidt. For der findes bare 1.311 eksemplarer.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Eller rettere sagt – så mange blev der produceret mellem 1987 og 1992 på fabrikken i Maranello. Hvor mange der er tilbage i dag er ikke godt at vide. Nå, tilbage til den grå sag.

LÆS OGSÅ: 300.000 bilister bruger den – nu lukker populær app

Den står i farven Grigio Nardo. Helt utænkeligt hos Ferrari dengang i slut-80’erne. Fabrikken leverede nemlig kun F40’erne i den legendariske Rosso Corsa-farve. Når du alligevel kan se både blå, gule og sorte biler, er det fordi, de alle er malet om efter leveringen.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Motoren er vanvid
Bilen har faktisk også været gul. Men farven eller farverne er nu ikke det mest interessante. Det er derimod det som foregår under lexan-ruden, som beskytter bilens 2,9-liters V8’er mod vind og vejr.

Den – altså motoren – har nemlig vanvittige 1.000 hestekræfter. For at sætte det lidt i perspektiv har den ‘almindelige’ F40 484 hestekræfter. Ferrari byggede dog 10 Competizione-modeller med 700 hestekræfter. Bilen her er en slags uofficielt 11. medlem af den familie.

Gennem årene har bilens ejere dog ikke være blege for at bruge den. Faktisk kørte bilen ræs forskellige steder i verden helt fra 1990 til engang i 2009. Og nu har den fundet sin næste ejer.

En anonym køber har lagt svimlende 2,75 mio. dollar svarende til 18,89 mio. danske kroner for bilen på en auktion i USA. Det oplyser auktionshuset Barret Jackson i et opslag på Facebook.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk