Annonce:

Danskere i elbiler får vilde regninger: Nye regler er på vej

Der kan i flere tilfælde gemme sig enormt store regning til danske bilister der sætter elbilen til en offentlig ladestander.

Besøg vores annoncør:

De burde vide det. Alligevel kommer det bag på danske elbil-ejere, at de kan blive ramt af uventet høje omkostninger ved offentlige ladestandere.

Det skriver B.T.

Helt konkret er det de såkaldte roamingomkostninger, der rammer elbil-ejerne i nakken. Ofte helt uventet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Til avisen fortæller flere elbilejere, at de er blevet mødt af meget høje regninger ved ladestanderne. Blandt andet har Casper Søgaard betalt 1.505 kr. for én opladning ved et hotel i Tyskland.

LÆS OGSÅ: Forlanger forbud – 283.000 af bilerne kører rundt i Danmark

En anden har betalt 546 kroner for en opladning på en ladestander i Ishøj. Problemet er, at bilisterne har brugt deres adgang til én ladeudbyder på en anden udbyders ladestander.

Og så klapper fælden. Og selvom brancheforeninger kalder regningerne ‘horrible’, er der ikke udsigt til nogen løsning. For der er ikke lovgivning på området.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det eneste, der er på vej, er en lovpakke fra EU. Den nye lovgivning forventes at pålægge lade-operatørerne et ansvar for at gøre priserne mere gennemskuelige. Men det afskaffer altså ikke roaming. Derfor bør danske elbil-ejere være ekstra opmærksomme på, hvor de lader deres biler.

Roaming er langt fra den eneste fælde, bilister i elbiler skal være opmærksomme på. På andre men mindst lige så vigtige punkter kan regningen vokse med 100 procent. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler