Annonce:

Danske Tesla-ejere bryder loven – nu kræver FDM afklaring

Danske Tesla-ejere risikerer at bryde loven. Måske det endda helt uden at vide det. Forklaringen skal finde i de kameraer, Tesla-modeller er udstyret med.

Besøg vores annoncør:

Danske Tesla-ejere kører måske helt uden at vide det rundt på kanten af loven. Kameraerne i en Tesla optager nemlig video af forbipassende. Også når bilen holder stille.

Det sidestilles med overvågning. Og det – altså overvågning – må private borgere ikke foregtage i det offentlige rum.

Tesla kalder indstillingen for Sentry Mode. Og den slår til, så snart der er bevægelse omkring bilen. Noget der allerede i februar sidste år fik interesseorganisationen FDM til at gå til Datatilsynet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Her ville man gerne vide, om Sentry Mode er lovligt i Danmark. Problemet er bare, at der ikke er kommet noget svar her næsten et år efter.

LÆS OGSÅ: Karsten vil tvinge danskerne til at betale ny bilafgift

–  Vi fik det svar, at de ville begynde at kigge på sagen, lyder det fra FDM i et interview med TV2 Kosmopol. Det tidligere TV2 Lorry.

Tesla har umiddelbart langt større problemer end ordlyden af dansk lovgivning at slås med. I Sverige strejker flere af mærkets mekanikere eksempelvis for at få løn- og arbejdsvilkår under overenskomst.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En strejke som mærkets administerende direktør Elon Musk kalder ‘sindssyg’. Ikke desto mindre forventer en forsker, at strejken snart brede sig til øvrige Tesla-ansatte. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler