Reklame:

Danske Jeppe dyster om at blive Europas bedste bilmekaniker

Tilbage i februar vandt danske Jeppe Præstiin Mikkelsen ‘DM i Skills’, nu går han efter titlen som europas bedste personvognsmekaniker.

Danske Jeppe Præstiin Mikkelsen kan noget. I hvert fald når det kommer til biler. Tilbage i februar fejede han konkurrenterne af banen, da han vandt DM i Skills.

Men nu gælder en endnu større udfordring, når der for første gang nogensinde er dansk deltagelse i forbindelse med europamesterskabet i det samme. Altså skills.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Jeppe Præstiin Mikkelsen er uddannet personvognsmekaniker fra Skjern Tekniske Skole og blev udlært fra Autohjørnet i Ringkøbing.

Han har sidenhen skiftet arbejdsplads, hvor han passer sit arbejde sideløbende med træningen op til Euroskills, lyder det i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Regeringen kommer med godt nyt – men ikke til alle bilister

Mange af de andre landes deltagere bruger op til et helt år på udelukkende at træne frem op til Euroskills. Men for Jeppe er arbejdet kommet først og træningen bagefter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det betyder også, at dagene er blevet lange, når der skulle rodes med motorer og læses op efter arbejdstid.

Jeppe Præstiin Mikkelsen er umiddelbart ’underdog’ i konkurrencen. Men om ham siges det, at han har en passion og et fokus der ikke findes lige til.

LÆS OGSÅ: Jenniefer gi’r drengene baghjul – udlært mekaniker med et 12-tal

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

På Skjern Tekniske Skole har faglærer Christian Randeris bistået med opgaver, DM-vinderen har kunnet bruge som træning op til mesterskabet i Polen.

De to kender hinanden godt, da faglæreren også var på sidelinjen, da Jeppe Præstiin Mikkelsen dygtiggjorde sig op til først regionsmesterskaberne, siden DM og nu EuroSkills.

Kæmper mod 599 andre
Konkurrencen i Polen løber af stablen i dagene mellem 5. og 9. september. Og det er ikke kun andre mekanikere, den unge dansker skal dyste mod.

Alt fra kokke til autolakerer stille op i håbet om at blive europas bedste inden for deres fag. Jeppe Præstiin Mikkelsen kan, hvis alt flasker sig, europas bedste personvognsmekaniker.

Men danskeren får skarp konkurrence. 600 deltagere fra 32 lande kommer til Polen for at vinde Euroskills. Fælles for dem alle er, at de er under 25 år gamle.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?