BMW har købt et bilmærke i år

Det bayerske mærke har betalt 3,7 milliarder euro for kontrollen med et kinesisk joint venture. 

Efter at have sikret sig de nødvendige tilladelser har BMW taget kontrollen over et kinesisk joint venture. Konkret har tyskerne smidt hvad der svarer til 27 milliarder danske kroner på bordet for 75 procent af virksomheden BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA). Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Før ejede BMW halvdelen af virksomheden. Med kontrollen over virksomheden spås BMW en lettere fremtid i Kina – verdens største bilmarked. At BMW nu har betalt de mange penge for bilmærket, er dog ikke nogen hemmelighed. Faktisk kom det allerede frem i 2018.

Her fortalte tyskerne, at man var klar til øge sin andel i BBA i 2018. Her lempede den kinesisk stat nemlig kravene for, hvordan udenlandske virksomheder må være til stede i landet. BMW er langt fra den eneste bilproducent, som har købt op i Kina. Volkswagen gjorde det samme i 2020.

I 2020 rundede BMW 3 millioner producerede biler i Kina
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk