Reklame:

Bilmærke køber Tesla-firma for næsen af… Tesla

Det industriledende firma specialiserer sig i at bruge sand til 3D-print. Det samme som Tesla gør. Nu er de kommet på andre hænder.

– If you can’t beat them, join them.

Nogenlunde sådan må General Motors have tænkt. Bilkoncernen har i alt stilhed nemlig købt sig til magten i gigacasting-virksomheden Tooling & Equipment International (TEI) , som Tesla brugte til at støbe sine biler i store dele på én gang.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Med opkøbet vil den samme proces nu komme Cadillac til gode. Unavngivne kilder fortæller, at Tesla begyndte at arbejde sammen med TEI, da man i 2017 udviklede Model Y.

TEI har også spillet en afgørende rolle i udviklingen af Model 3, Cybertruck og lastbilen Semi.

LÆS OGSÅ: Medie: Dansker er med i helt ny Formel 1-film

Ifølge Reuters har General Motors måttet slippe et sted mellem 80 og 100 millioner dollar svarende til mellem 550 og 690 millioner danske kroner til gengæld for kontrollen med TEI.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

TEI bruger sand i specielle 3D-printere til at bygge skabeloner som kan blive til aluminiumsforme. Præcis det Tesla benytter sig af.

Før opkøbet arbejdede Cadillac sammen med TEI i forbindelse med udviklingen af den nye elbil Cadillac Celestiq. Faktisk har 3D-folkene siden juli i år været en del af General Motors, men det er først nu, at bilkoncernen har villet sige noget offentligt om købet.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?