Annonce:

Bilmærke køber Tesla-firma for næsen af… Tesla

Det industriledende firma specialiserer sig i at bruge sand til 3D-print. Det samme som Tesla gør. Nu er de kommet på andre hænder.

Besøg vores annoncør:

– If you can’t beat them, join them.

Nogenlunde sådan må General Motors have tænkt. Bilkoncernen har i alt stilhed nemlig købt sig til magten i gigacasting-virksomheden Tooling & Equipment International (TEI) , som Tesla brugte til at støbe sine biler i store dele på én gang.

Med opkøbet vil den samme proces nu komme Cadillac til gode. Unavngivne kilder fortæller, at Tesla begyndte at arbejde sammen med TEI, da man i 2017 udviklede Model Y.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

TEI har også spillet en afgørende rolle i udviklingen af Model 3, Cybertruck og lastbilen Semi.

LÆS OGSÅ: Medie: Dansker er med i helt ny Formel 1-film

Ifølge Reuters har General Motors måttet slippe et sted mellem 80 og 100 millioner dollar svarende til mellem 550 og 690 millioner danske kroner til gengæld for kontrollen med TEI.

TEI bruger sand i specielle 3D-printere til at bygge skabeloner som kan blive til aluminiumsforme. Præcis det Tesla benytter sig af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Før opkøbet arbejdede Cadillac sammen med TEI i forbindelse med udviklingen af den nye elbil Cadillac Celestiq. Faktisk har 3D-folkene siden juli i år været en del af General Motors, men det er først nu, at bilkoncernen har villet sige noget offentligt om købet.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler