Annonce:

Bilister kan glemme alt om billig benzin, siger analytiker

Olieprisen er steget med 17 procent de seneste tre måneder, noget der har kunnet ses på brændstofpriserne siden nytår. Nu har analytikere mere dårligt nyt.

Besøg vores annoncør:

Danske bilister har siden nytår betalt i dyre domme for både benzin og diesel. Og det er ikke kun fordi en nu 15 år gammel politisk aftale har lagt yderligere afgift på brændstoffet.

Olieprisen er generelt steget voldsomt. Og nu advarer en analytiker om, at der ikke er bedre tider i sigte i form af billigere brændstof.

Det skriver Finans som citerer CNN Business.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Vi ser de igangværende ukrainske angreb på russiske olieraffinaderier, Houthi-angrebene på skibsfart i Rødehavet og en generel fornemmelse af, at Mellemøsten er mindre stabil end for et år siden, siger Richard Bronze, der er geopolitisk chef hos analysefirmaet Energy Aspects, til mediet.

LÆS OGSÅ: 89-årig vanvidsbilist gav politiet uhyggelig forklaring

Oveni et mindre stabilt Mellemøsten skal man lægge det faktum, at bl.a. den amerikanske olieproduktion er lavere end forventet, mener Richard Bronze.

Herhjemme koster en liter benzin nu næsten 16 kroner, mens en tilsvarende liter diesel ligger og svinger lige under 14 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er dog stadig et pænt stykke fra niveauet i sommeren 2022, hvor brændstofpriserne gik amok. Her betalte danskerne i perioder op mod 20 kroner literen, uanset om der blev tanket diesel eller benzin.

Vi skal dog helt til Sverige for at finde en løsning. Sidste år besluttede svenskerne nemlig at sænke afgifterne på benzin og diesel til EU’s minimumsniveau. Det betyder, at prisen også falder næste år. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler