Annonce:

Bilforhandler tog fejl og gjorde almindelig Volkswagen supersjælden

Den blev i første omgang bygget om for at appellere til et større publikum. Mange år efter er den endt som et ikon blandt Volkswagen-entusiaster.

Besøg vores annoncør:

Oprindelig skulle den blot have vist, præcis hvor mange ikke former men farver, en Volkswagen Golf 3 kunne fås i.

Der kom eftersigende kun 264 eksemplarer af Harlekin-Golf’en til USA. Men ingen af dem stod og står som denne bil gør i dag.

Nummer 123 blev nemlig bygget om af forhandleren, der i sin tid fik bilen leveret. For at kunne sælge den særprægede bil til et større publikum gjorde forhandleren Jim Ellis den mindre særprægede. Eller det troede han i hvert fald.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver The Drive på baggrund af et Facebook-opslag.

Historien går, at Jim Ellis tog karosseridele fra i alt otte biler for at få én Harelkin-farve på bilen. Chagall Blue. De andre farver Ginster Yellow, Tornado Red og Pistachio Green forsvandt dermed.

LÆS OGSÅ: Renes Volkswagen Polo er gået all-in på Harlekin

Ironisk nok er den Chagall Blue-blå bil endt med at blive en eftertragt sag blandt en i forvejen underlig udstyrspakke som Harlekin-lakken i bund og grund var til både datidens Golf og VW Polo.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I kabinen er sæderne med de særprægede Harlekin-tegn i alle bilens oprindelige farver dog bevaret. Men resten er en mere almindelig historie.

Det vil sige en 2-liters benzinmotor med fire cylindre og 115 hestekræfter. Med forhjulstræk og fem manuelle gear er det næppe nok til at trække fra noget eller nogen i trafikken.

Men bilen findes som én af de få i verden. Og i hvert fald ifølge sælgeren på Facebook Market Place, der hævder at have fået bekræftet historien af forhandleren, hvis forretning stadig er åben i dag.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler