Annonce:

Bertone genopstår – GB110 får V10 og 1.140 hestekræfter

Den dårlige nyhed er, Bertone GB110, der første gang blev vist frem i december 2022, kun skal bygges i 33 eksemplarer.

Besøg vores annoncør:

Selvom Bertone GB110 holder V10-motoren i live, bliver den 5,2-liters sag ikke noget, der kan ses og høres på ethvert gadehjørne. Desværre.

Det genfødte italienske designhus, der blandt andet har tegnet nogle af Ferraris mest kendte modeller, bygger kun 33 eksemplarer af deres egen bil, Bertone GB110.

Til gengæld ved vi nu, hvad Bertone talte om, da konceptbilen blev præsenteret for to år siden, da designhuset havde 110 års-jubilæum. Motoren bliver en 5,2-liters V10’er med dobbelte turboer og vanvittige 1.124 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Dertil skal lægges 1.100 newtonmeter som skal omsættes via et syvtrins-dobbeltkoblings-gear og firehjulstræk. Keramiske bremseskiver er – formentlig for en sikkerheds skyld – standard.

LÆS OGSÅ: Fisker lukker – vil af med 4.300 biler på én gang

Hvis du synes 5,2-liters slagvolumen lyder bekendt, er du ikke helt forkert på den. Sådan en brugte Audi nemlig i den nu pensionerede R8. Bertone siger dog ikke præcist, hvor motoren kommer fra. Altså andet end at den er ‘af tysk oprindelse’.

Udgangspunktet for Bertone har da formentlig også været søskendeparret Audi R8/Lamborghini Huracan. Kigger man godt efter, er linjerne der i hvert fald.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men ingen af de to biler kunne det, som Bertone siger, GB110 kan. Nemlig nå en topfart på hele 350 km/t og gå fra 0 til 300 km/t på 12,9 sekunder. Det hele i en bil der vejer ‘bare’ 1.422 kilo.

Det eneste, vi endnu ikke må se på GB110, er interiøret. Men det er nu ikke så usædvanligt som det måske lyder. HWA, der næste år genopliver den legendariske Mercedes-Benz 190E Evo II, vil heller ikke vise interiøret. Endnu altså. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
  • Bertone genopstår - GB110 får V10 og 1.140 hestekræfter
  • Bertone genopstår - GB110 får V10 og 1.140 hestekræfter
  • Bertone genopstår - GB110 får V10 og 1.140 hestekræfter
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler