Video: Gut bytter V12’er ud med turbo og kompressor i 2-JZ Rolls-Royce

En Rolls-Royce V12 er fandens fed. Bare ikke når den går i stykker. Den holdbare løsning er en 3-liters turbo 2JZ ifølge en kinesisk gut.

Ab fabrik manglede den forrige Rolls-Royce Phantom ikke kræfter. De tolv cylinder med en slagvolumen på 6.75 liter yder  453 hestekræfter og 719 newtonmeter. Men når skidtet bryder sammen, er der ikke så meget luksus over den medfølgende kæmperegning.

Reklameblok:Det har Yajima-San, en japansk Phantom-ejer, taget konsekvensen af. En rimelig vild en af slagsen ovenikøbet da han blev træt af udsigten til to års ventetid på en ny N73 fra BMW, som ejer Rolls-Royce.

Mellem forhjulene ligger nu i stedet på lodret række halvt så mange cylindre i form af en 2JZ’er fra Toyota. Bilen mangler dog ikke kræfter. Selv nævner Yajima-San ikke noget konkret tal. Men 900 hestekræfter skulle være muligt, når der er skruet 2.0 bars ladetryk i det både turbo-og kompressorladet 2.6 tons tunge monster.

SE VIDEOEN MED BIL OG EJER HERUNDER

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

 

 

 

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk