Reklame:

V8-motoren i Lamborghinis nye Le Mans-bil er begrænset til 680 hestekræfter

Regler er regler – og de betyder, at Lamborghini skal styre sig, når det kommer til antallet af hestekræfter i mærkets nye racerbil.

Vi har længe vidst, at den var lige på trapperne. Men nu er den her faktisk. Lamborghini har netop præsenteret deres nye hypercar på dette års Goodwood Festival of Speed.

Et monster, der skal køre dør om dør med alt fra Cadillac over Ferrari til BMW og Peugeot i den ultimative Le Mans-klasse, hyperbilerne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Lamborghinis strategi er en 3,8-liters twinturbo V8-motor med hybridpakke. Noget der giver 680 hestekræfter. Mere er ganske enkelt ikke tilladt.

Bilen skal deltage i FIA World Endurance Championship og IMSA WeatherTech Sports Car Championship fra 2024-sæsonen.

LÆS OGSÅ: Audi trækker sig fra motorsport – stopper alt salg af disse biler

Det betyder bl.a., at SC63 – som bilen er døbt – dukker op, når der næste gang er 24-timers løb på Circuit De la Sarthe. For dig og mig “Le Mans”.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

En drømmebil for mange. For nogle endda en reel mulighed. Faktisk er muligheden så reel for en tidligere Formel 1-kører, at han har skiftet nationalitet bare for at komme bag rattet. Læs hvordan det hænger sammen her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?