Reklame:

Professor: Ny vejafgift har 0 med klima at gøre

Fra 2025 bliver det dyrere at køre på de danske veje. I hvert fald for vognmændene. Men det er ikke for klimaets skyld, siger professor nu.

Fra 2025 vil regeringen tvinge vognmænd til at betale pr. kilometer. deres lastbiler kører på de danske veje. I gennemsnit 1,3 kr. pr. kilometer, viser beregning. Men den strategi redder ikke noget.

I hvert fald ikke for klimaet, lyder det nu fra professor i transportøkonomi på Københavns Universitet Mogens Fosgerau, som TV2 har interviewet. Den nye afgift gør nemlig ikke transportsektoren mere grøn, som regeringen med skatteminister Jeppe Bruus (S) påstår.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Det har bare ikke så meget med klima at gøre, siger professoren til mediet.

Tidlig tirsdag morgen demonsterede en række lastbilchauffører i København, fordi de frygter, at den nye vejafgift koster dem jobbet. Både vognmænd og chaufførere er da også bange for, at regeringen kun kan havne et sted. Nemlig hos forbrugerne som nu skal betale endnu mere for eksempelvis dagligvarer. Tir

Men det er synspunkter, der preller af på skatteministeren.

– Vi har jo en regering, som nok har nogle af de mest ambitiøse klimamål i verden, og det betyder, at alle dele af det danske samfund bliver nødt til at omstille sig – også vejtransporten, siger Jeppe Bruus.

Reklameblok:
 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?