Reklame:

Politiet: “Så mange klip giver vi bilister der bruger mobiltelefonen bag rattet”

Mobiltelefonen tager opmærksomheden fra alt for mange bilister. Det skal en ny kampagne nu rode bod på. Politiet er i hvert fald klar med bødeblokken.

En ny international kampagne, som bilklubbernes paraplyorganisation, FIA Region 1 står bag, skal lære bilisterne at lade telefonen ligge.

Kampagnen skal køre på sociale medier i 30 lande. Heriblandt Danmark. Og noget tyder på, at behovet for at give bilisterne en opsang er der.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Siden 2019 har danske bilister ellers ikke bare fået en bøde for at tale i håndholdt mobiltelefon bag rattet. Det har også kostet et klip lige siden.

Alligevel viste Rigspolitiets egne tal i 2021, som FDM fik aktindsigt i, at 23.376 bilister havde fået et klip for at køre med mobilen i hånd bag rattet.

LÆS OGSÅ: 36-årig gik rundt på motorvejen – “Min kone har smidt mig af her”

Ifølge FIA har bilister, der bruger mobilen bag rattet, op til fire gange højere risiko for at blive involveret i trafikuheld end andre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Herhjemme koster det – foruden klippet – 1.500 kr. at blive snuppet bag rattet med mobilen i hånden. I Norge går de noget strengere til værks mod bilisterne. Her blev bøden i begyndelsen sat op med flere tusinde kr. Læs mere her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?