Annonce:

Politiet: “Så mange klip giver vi bilister der bruger mobiltelefonen bag rattet”

Mobiltelefonen tager opmærksomheden fra alt for mange bilister. Det skal en ny kampagne nu rode bod på. Politiet er i hvert fald klar med bødeblokken.

Besøg vores annoncør:

En ny international kampagne, som bilklubbernes paraplyorganisation, FIA Region 1 står bag, skal lære bilisterne at lade telefonen ligge.

Kampagnen skal køre på sociale medier i 30 lande. Heriblandt Danmark. Og noget tyder på, at behovet for at give bilisterne en opsang er der.

Siden 2019 har danske bilister ellers ikke bare fået en bøde for at tale i håndholdt mobiltelefon bag rattet. Det har også kostet et klip lige siden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Alligevel viste Rigspolitiets egne tal i 2021, som FDM fik aktindsigt i, at 23.376 bilister havde fået et klip for at køre med mobilen i hånd bag rattet.

LÆS OGSÅ: 36-årig gik rundt på motorvejen – “Min kone har smidt mig af her”

Ifølge FIA har bilister, der bruger mobilen bag rattet, op til fire gange højere risiko for at blive involveret i trafikuheld end andre.

Herhjemme koster det – foruden klippet – 1.500 kr. at blive snuppet bag rattet med mobilen i hånden. I Norge går de noget strengere til værks mod bilisterne. Her blev bøden i begyndelsen sat op med flere tusinde kr. Læs mere her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler