Reklame:

Overvejer du et lån? Sådan sparer du penge og finder den billigste løsning

Mens bankerne i disse år lukker filialer overalt i Nordjylland, så vokser markedet for online lån fortsat. Vi kigger nærmere på hvilke fordele du kan få med et online lån.

Det er blevet sværere at have en sund dialog med sin bank i Nordjylland. De seneste 10 år er antallet af lokalafdelinger mere end halveret. Mange nordjyder har pludselig fået en større afstand til den nærmeste bankfilial, hvilket yderligere besværliggør forholdet mellem bank og kunde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Skulle du have brug for et lån, så er det vigtigt at huske på, at du som privatkunde ikke er bundet til din bank. Derfor vil det være fornuftigt at undersøge markedet og finde det lån, der passer bedst til dit specifikke behov.

Onlinelån er et marked i stor vækst og dermed opstår mange muligheder. Kender du ikke til lånemuligheder fra banker som Santander, Føniks Privatlån eller Modus Finans, så behøver du ikke være nervøs. I Danmark er alle finansielle virksomheder under opsyn af den statslige myndighed Finanstilsynet, hvis opgave det er at sikre at der ikke snydes med finansielle forretninger. Derfor kan du som forbruger trygt optage et lån hos et ukendt selskab, velvidende at de lever op til Finanstilsynets kontrol.

Forbrugerne vinder på et konkurrencestærkt marked

De såkaldte kviklån – også kendt som sms-lån, minilån, mikrolån eller hurtiglån – er i mange medier blevet forbundet med negativ omtale. Kviklånet har dog nogle umiddelbare kvaliteter som traditionelle banker har svært ved at konkurrere med. Du vil opleve en lynhurtig svartid, udbetaling indenfor få dage, intet krav om at stille sikkerhed og du vil ikke blive udspurgt om formålet med lånet.

Et kviklån er et kortfristet lån, derfor er det bygget op omkring en relativ hurtig tilbagebetaling og kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis afbetalingen trækker ud for længe. Du betaler typisk en smule ekstra i form af lidt højere renter eller stiftelsesomkostninger, men til gengæld for denne merpris vil du kunne få et hurtigt lån uden de store spørgsmål.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Onlinelån er mere end kortfristede kviklån. Du kan også få gode tilbud på længerevarende forbrugslån, som er i direkte konkurrence med de traditionelle banker.

Hvis du overvejer et bestemt lånetilbud, kan du med fordel benytte en låneberegner til at give et overbliksbillede af, hvad lånet vil koste dig, samt størrelsen på afdragene frem til lånet er endeligt afviklet.

Brug nettet til at sammenligne lån

Når du er på udkig efter et onlinelån, bør du benytte en uafhængig sammenligningsside, der kan foretage en uvildig sammenligning af lånetilbud fra forskellige udbydere.

Reklameblok:


Du kan sammenligne billige online lån på TjekLån, hvor du kan få et klart overblik over alle lånets omkostninger, heriblandt de årlige omkostninger udtrykt procent (ÅOP), hvilket samler alle gebyrer og omkostninger forbundet med lånet.

Når du har fastlagt hvilket beløb du ønsker at låne og over hvilken løbetid, så er det anbefalingen at du ansøger om et lån hos mindst tre udbydere. Det skyldes at den oplyste rentesats altid er vejledende. For at få en personligt tilpasset rentesats skal du sende en låneansøgning, hvorpå udbyder returnerer et individuelt skræddersyet lånetilbud.


Annoncørbetalt indhold

Kasper Erling
Kasper Erling
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?