Nu har BMW verdensrekorden: Så langt driftede den nye BMW M5


I går kunne vi fortælle om BMW’s vanvittige planer om verdens længste drift. Nu har tyskeren driftet otte timer i den nye M5 og smadrede den hidtidige rekord 

Otte timer sad Johan Schwartz bag rattet af den nyeste M5 aftapning, G30, med ét formål; at ligge sidelæns. Nu er resultatet godkendt af Guinness World Records som overvågede hele seancen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
På otte timer blev der kørt 232,5 miles eller det samme som 347,3 kilometer på en fugtig racerbane. Havde asfalten været tør, havde det simpelthen ikke været muligt at holde liv i dækkene så længe.

Til gengæld har BMW nu kørt 130 miles eller 209 kilometer længere, end Toyota formåede med en Toyota GT86 med ekstra brandstoftank monteret i juni sidste år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Undervejs måtte et hold modige gutter fylde den nye M5’er med benzin fra en tank i en anden M5 F10, som lagde sig i et tandem-drift på siden af rekordbilen.

Gennemsnitshastigheden var i øvrigt lige under 47 kilometer i timen på de otte timer, rekordforsøget tog.

 

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk