Annonce:

Kinamærke bygger nu biler i Polen for 2.600 kroner

På grund af et samarbejde med Stellantis-koncernen rykker kinesiske Leapmotor nu til Europa. Mere konkret Polen med en ekstremt billig bil.

Besøg vores annoncør:

Bilen kommer næppe til at koste 2.600 danske kroner.

Ikke desto mindre er det, hvad kinesiske Leapmotor kan bygge den lille, elektriske crossover T03 for i Polen. Det hele skyldes et samarbejde med Stellantis-koncernen.

Et samarbejde der også betyder, at Leapmotor helt kører uden om den straftold på op til 38 procent, som EU for nylig har indført over for kinesisk byggede biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge Leapmotor er der endnu ikke fremstillet en serieproduktion af T03 på fabrikken i Polen. Men det er lykkedes at presse produktionsprisen ned på niveau med den i Kina.

LÆS OGSÅ: Disse biler skrotter danskerne flest af lige nu

Det skriver Carnews China.

De 2.600 kroner, som Leapmotor regner med at ofre i produktionsomkostninger, er desuden det halve af, hvad bilen ville koste at bygge i Italien. Stellantis ejer 51 procent af det kinesiske bilmærkes joint venture og har derfor kontrol med bilproduktionen i Polen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samarbejdet bilkoncernerne imellem førte allerede sidste år til, at Stellantis købte 21 procent af hele Leapmotor. Det er dog ikke sikkert, at den billige kineser bliver en succes på vores kanter.

I hvert fald forudser direktøren for en større, dansk bilimportør, at flere kinamærker får så svært ved at klare sig i Europa, at de helt trækker sig. Læs mere om det her.

Der er så vidt vides endnu ingen dansk importør der har tænkt sig at tage Leapmotors modelprogram til landet. I hvert fald er ikke officelt med noget ud.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler