Annonce:

FDM advarer folk i elbiler mod særlig tendens

Økonomisk set er der en mindre formue at hente ved at købe en ny elbil fremfor en benzin- eller dieselbil, siger interesseorganisationen FDM.

Besøg vores annoncør:

Skal den gamle dieselhakker eller benziner skiftes ud? Så bør du måske overveje en elbil. I hvert fald mener interesseorganisationen FDM, at der er en mindre formue at hente ved at vælge elbilen til og alt andet fra.

En ny undersøgelse, som interesseorganisationen står bag, viser, at du kan få 100.000 kroner mere bil ved at køre på el end diesel eller benzin, når samtlige udgifter regnes med.

Sagt med andre ord kan du få elbil til 350.000 kroner, hvis dit budget til en fossilbil er 250.000 kroner, mener FDM.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Klimaaktivister piftede Tesla – “Din benzinsluger dræber”

At regnestykket hænger sådan sammen, skyldes dog mere end bare billig strøm. For det første er udgiften til strømmen dog meget lavere end diesel og benzin. Det samme gør sig gældende, når service og vedligehold gøres op i kroner og ører.

Men oveni skal man lægge det faktum, at bankerne lokker med billigere lån, hvis det er en elbil, bilisterne vil finansiere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

FDM mener, at besparelsen ved at købe en bil med ledning frem for på benzin/diesel nu er dobbelt så stor som for bare 4 år siden, da en tilsvarende undersøgelse blev lavet.

FDM advarer dog også folk i elbiler. For siden Tesla sidste år smed en bombe under markedet med markant billigere biler, er priserne generelt kun gået en vej. Og det er hastigt nedad.

Derfor kan man heller ikke være sikker på, at den elbil, man enten kigger på eller måske lige har købt overhovedet holder værdien i nogen nævneværdig grad.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– Vi har i øjeblikket en periode med en høj rente, og derfor skal man som bilkøber være opmærksom på pludselige værditab på baggrund af den aktuelle priskrig på biler.

– For at undgå at ende i en situation, hvor man skylder mere for bilen, end den er værd, anbefaler FDM, at man lægger mindst 20 procent i udbetaling, lyder det i pressemeddelelsen.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler