Reklame:

Endnu et bilmærke dropper V8-motoren: “Den på 5,6 liter bliver vores sidste”

Endnu et bilmærke er klar til at pensionere V8-motoren. Nissan siger, at deres 5,6-liters motor bliver den sidste med 8 cylindre. 

Nissan er klar til at vinke farvel til V8-motoren. Den skal erstattes af ‘mindre og mere effektive motorer’, siger japanerne.

Godt nok ikke her i Europa. Tidligere på måneden meddelte Nissan nemlig, at man har tænkt sig kun at sælge elbiler på vores bredegrader.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men for alle andre bilkøbere bliver det altså et farvel til Nissan store V8-motor på 5,6 liter. Den næste Patrol, som forventes lanceret næste år, får i stedet en ny V6-motor med dobbelte turboer.

V8-modellen Titan udgår helt af modelprogrammet efter 2024. Og den har Nissan ingen planer om at erstatte med noget andet.

LÆS OGSÅ: 4 ud af 5 bilister: “Det er MEGET svært at se cyklister”

Nissan afsked med V8-motoren står klart, efter at japanernes chef for produktstrategi- og planlægning, Ivan Espinosa, talte med australske medier under Japan Mobility Show 2023.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Indtil da havde fortællingen om en V6-drevet Patrol bare været et rygte. Men nu er det altså officelt fra Nissans side. V8-motoren kører snart helt i graven.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?