Reklame:

Efter en måned med nyt forbud: 3.000 bilister har allerede fået bøder

Staten har hentet millioner af kroner ind på den seneste skærpelse af miljøzone-reglerne. For bilisterne bliver ved at køre i den samme fælde.

Det er ulovligt, og sådan har det nu været i en måned. Dieselbiler uden partikelfilter har siden 1. oktober i år ikke måttet køre rundt i de fem miljøzoner, der indtil videre findes herhjemme.

Miljøzonerne findes i København, Aarhus, Odense, Aalborg og på Frederiksberg. Men det er mange bilister tilsyneladende helt ligeglade med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Hele 3.045 bilister har nemlig fået en bøde på hver 1.500 kr. for at køre ind i miljøzonerne med biler som slet ikke må være der.

Det svarer til, at staten har indkasseret bøder for 4,5 mio. kr. i den seneste måneds tid. Alle pengene er dog ikke nødvendigvis røget i statskassen endnu.

LÆS OGSÅ: Rasmus står med kæmpe-regning for en død Fiesta – Ford i Danmark vil IKKE hjælpe

Der går nemlig to dage, fra en bil registreres af overvågningen i miljøzonerne, til bøden lander i den enkelte bilists e-Boks.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Af de 3.045 bilister har i alt 1.785 af dem i løbet af den første måned med de skrappere miljøzonekrav kørt rundt i København eller på Frederiksberg. Det skriver TV2 Kosmopol.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?